Članovi skupine ''Pravda za Davida''

Banjalučki polumaraton trčali u majicama s natpisom ''I ja sam David''

Miroslav Blagojević iz skupine ''Pravda za Davida'' je kazao da i na taj način žele podržati istinu i pravdu u slučaju ubojstva mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića te da od te ''borbe'' neće odustati.
Lifestyle / Flash | 12. 05. 2019. u 10:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na petom Banjalučkom polumaratonu u nedjelju je jedan broj građana iz neformalne skupine ''Pravda za Davida'' trčao noseći majice na kojima piše ''I ja sam David''.

Miroslav Blagojević iz skupine ''Pravda za Davida'' je kazao da i na taj način žele podržati istinu i pravdu u slučaju ubojstva  mladića iz Banja Luke Davida Dragičevića te da od te ''borbe'' neće odustati.

Na Banjalučkom polumaratonu sudjeluje je i maratonac i humanist Mahir Mujić. Podsjeća da je prošle godine u srpnju trčao od Sarajeva do Banje Luke za Dženana Memića, a u nedjelju je želio dati podršku za istinu za koju se bori skupina ''Pravda za Davida''.

Sportsko-rekreativna manifestacija održana je pod sloganom ''Ovo je i tvoj grad, tvoja utrka'', a po najavi organizatora, Trkačkog rekreativnog kluba Banja Luka, nazočno je oko 6.000 sudionika iz preko 30 zemalja svijeta i regije.

Na rasporedu je pet utrka: polumaraton od 21,1 km, Banjalučkih 10 km, štafetni polumaraton i Nektar Fan ran, a u subotu je održan i Bambini maraton.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, jer će prikljupljeni dio novca od uplata ići organizacijama civilnog društva koje se bave humanitarnim radom: Udruzi samohranih roditelja ''Ponos'' i Udruzi građana ''Zdravo da ste''.

Kopirati
Drag cursor here to close