Kao iz slikovnica

Bajkovite slike Mostara u večernjim kišnim satima

Čak i u najtmurnijim danima, starogradska jezgra Mostara izgleda bajkovito.
Lifestyle / Flash | 13. 11. 2019. u 19:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako većina ljudi Mostar veže za ljeto, sunce i lijepo vrijeme - oni koji dobro znaju svaku njegovu ulicu, sokak i kako 'diše' ovaj grad, svjesni su njegove ljepote tijekom svih mjeseci.

Kišna jesen o kojoj bruje svi mediji, gdje se najviše izvještava o poplavama i vremenskim nepogodama, fotografa portala Bljesak.info nagnala je da napravi nešto drugačije prizore u starogradskoj jezgri grada na zelenoj ljepotici i prikaže koliko jesen može biti lijepa.

Foto: Bljesak.info / 

Mostarski sokaci, kao jedan od simbola starogradske jezgre grada, ovih dana odišu tišinom koju bi svaki pjesnik poželio u svojim pjesmama. Uske uličice, kuće izgrađene blizu jedna druge, cvijeće pored vrata i upaljena svjetla u večernje sate, stvaraju dojam prave jesenje idile.

Foto: Bljesak.info / 
Foto: Bljesak.info / 
Foto: Bljesak.info / 

Radobolja je od mirne rječice, postala divlja i nabujala, ali se opet savršeno ulijeva u zelenu ljepoticu Neretvu, koja i tijekom kišnih dana prkosi svojom ljepotom.

Foto: Bljesak.info / 
Foto: Bljesak.info / 

Plato ispod Starog mosta je potopljen, ne vidite ga od nabujale Neretve, ali zato gledajući fotografije imate osjećaj kao da se nalazite u bajci, gdje su glavni akteri priče drveće, nebo, most, i rijeka.

Foto: Bljesak.info / 

Previše simbolike i romantike, rekli bi neki - ali oni istinski poznavaoci ovog grada, kao što je fotograf koji je sve i zabilježio - znaju da čak i u najtmurnijim danima, duša Mostara je ono što izlazi izvan svih okvira i dominira u svakom pogledu.

Kopirati
Drag cursor here to close