Najbolji debitant

B-Starsici Sari Pehar nagrada za najbolju interpretaciju Malog kompozitora

Ovogodišnja predstavnica grada Mostara bila je članica vokalno plesne grupe B-Stars Sara Pehar koja se predstavila sa skladbom „Novi dan“ te osvojila nagradu za najboljeg debitanta.
Lifestyle / Flash | 20. 11. 2019. u 22:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. studenog u Banja Luci održao se festival Dječjeg glazbenog stvaralaštva ”Mali kompozitor” u banskom dvoru.

To je jedini dječji glazbeni festival u BiH u kojem djeca sudjeluju u svakoj njegovoj sferi-djeca skladaju, pišu tekstove, izvode skladbe i jedini su žiri na festivalu.

Ovogodišnja predstavnica grada Mostara bila je članica vokalno plesne grupe B-Stars Sara Pehar koja se predstavila sa skladbom „Novi dan“ te osvojila nagradu za najboljeg debitanta.

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars, djeluje u sklopu plesnog studija B-Dance, i na sceni briljira već šest godina. Grupu čine djevojčice uzrasta od 9 do 13 godina koja za cilj ima popularizirati glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Njezinim osnivanjem pokrenut je prvi takav program u cijeloj državi. Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesma, nastupili na velikom broju dječjih festivala te osvojili nagrade i pobrali simpatije velikog broja malih i velikih glazbenih simpatizera zahvaljujući spoju pjesme i plesa koji predstavljaju na sceni.

“ Možemo se pohvaliti da je naš klub jedini u Mostaru, ali i na području cijele BiH, koji popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. S djecom radimo autorske skladbe i kombinaciju pjevanja i plesa. Pjesme koje skladamo imaju lijepe poruke dječje tematike i nastojimo njegovati kvalitetnu dječju glazbu”, kazala je Željka Bošnjak Zovko , voditeljica B-Starsa.

Vokalno-plesna grupa marljivo radi i na novim pjesmama pa tako će 17. prosinca u H.D. hercega Stjepana Kosače na koncertu povodom dolaska Betlehemskog svjetla u Mostaru premijerno izvesti novu skladbu „Prave riječi“, a također u pripremi je i prvi studijski album i brojni dječji festivali koje planiraju posjetiti i ove sezone.

Kopirati
Drag cursor here to close