Bravo!

B-Stars pripale čak dvije nagrade na festivalu Mali kompozitor 2020.

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars djeluje u sklopu plesnog studija B-Dance i na sceni briljira već sedam godina.
Lifestyle / Flash | 21. 11. 2020. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom Međunarodnog dana djeteta 20. studenog u Banja Luci održao se festival Dječjeg glazbenog stvaralaštva ''Mali kompozitor'' u banskom dvoru. To je jedini dječji glazbeni festival u BiH u kojem djeca sudjeluju u svakoj njegovoj sferi-djeca skladaju, pišu tekstove, izvode skladbe i jedini su žiri na festivalu.

Ovogodišnji predstavnici grada Mostara bile su članice vokalno plesne grupe B-Stars koje su se predstavila sa skladbom ''Nek mir vječno vlada'' te osvojile čak dvije nagrade: 3. nagradu djece sudionika i nagradu za najbolji scenski nastup.

Inače, vokalno plesna grupa B-Stars djeluje u sklopu plesnog studija B-Dance i na sceni briljira već sedam godina.

Grupu trenutno čine djevojčice uzrasta od 10 do 12 godina koja za cilj ima popularizirati glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Njezinim osnivanjem pokrenut je prvi takav program u cijeloj državi.

Do sada su snimili nekoliko autorskih pjesama, nastupili na brojnim dječijim festivalima, osvojili nagrade i pobrali simpatije velikog broja malih i velikih glazbenih simpatizera zahvaljujući jedinstvenom spoju pjesme i plesa koji predstavljaju na sceni.

''Možemo se pohvaliti da je naš klub jedini u Mostaru, ali i na području cijele BiH, koji popularizira glazbenu umjetnost kroz pjevanje i ples. Osim vokalno plesne grupe B-Stars od ove jeseni i naši najmlađi plesači, djeca od 3 godine pa nadalje, mogu osjetiti prave čari glazbe. Naime, uz redoviti plesni program naši najmlađi plesači imaju i glazbenu radionicu po suvremenoj Bim Bam metodi kako bi razvili pun potencijal svakog djeteta kroz ples, igru i pjesmu i obezbijedili mu nesmetan motorički, intelektualni, glazbeni, lingvistički i socijalni razvoj te kvalitetnu stimulaciju i edukaciju kako u plesnom tako i u glazbenom smislu. Uz to sve radimo i autorske pjesme kroz koje želimo promovirati dobro, učiti djecu važnim životnim, moralnim i etičkim lekcijama te nastojimo njegovati kvalitetnu dječju glazbu'', kazala je Željka Bošnjak Zovko , predsjednica plesnog studija B-Dance.

Do sada su plesači i pjevači plesnog studija B-Dance snimili i nekoliko video spotova, a uskoro izlazi video spot za novu autorsku pjesmu ''Čuvajmo našu Zemlju planetu'', a također u pripremi je i prvi studijski album vokalno plesne grupe B-Stars.

Kopirati
Drag cursor here to close