U Trst po farmerke...

Argentinski reprezentativci švercali igračke i elektroniku iz SAD-a!?

Kako ne bi ostalo na tome da se radi o rekla-kazala glasinama, na Twitteru su carinici pokazali inkriminirane predmete, a radi se o dječjim igračkama, glazbenim instrumentima, elektroničkoj robi, novoj odjeći i slično
Lifestyle / Flash | 14. 09. 2018. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po povratku s upravo završene američke mini turneje, reprezentativce Argentine je u zračnoj luci Ezeize u Buenos Airesu sačekalo neugodno iznenađenje.

Carinici su kontrolirali njihovu prtljagu i zaplijenili čak jedanaest sanduka. Naime, u tim sanducima se pored standardne opreme za nogometaše nalazila i neprijavljena roba koja podliježe carinjenju.

Vrijednost neprijavljene robe bila je oko 25 tisuća dolara, a dužnosnici iz Argentinskog nogometnog saveza (AFA) krenuli su sa svojim prtljagom na takozvani zeleni izlaz iz zračne luke, kuda prolaze predmeti koji ne podliježu carinjenju.

Iako se radi o relativno malome iznosu, u usporedbi sa zaradama nogometaša, javnost u Argentini, koja je zapala u dublju gospodarsku krizu, je ogorčena. Naime, otkriće da bogati nogometni profesionalci švercaju robu, većini ljudi pogođenih krizom je uistinu velika sramota.

Iz nogometnog saveza kažu kako se radi o zlonamjernim informacijama, jer svi nađeni predmeti su legalni i koriste se za pripreme nogometaša, primjerice uređaji za analize utakmica, kineziološke sprave i slično. Tvrde kako su predali sve nužne ''papire'' i kako se nadaju brzom razjašnjenju nesporazuma.

Međutim, carinici to vide posve drukčije. Kako ne bi ostalo na tome da se radi o rekla-kazala glasinama, na Twitteru su pokazali inkriminirane predmete, a radi se o dječjim igračkama, glazbenim instrumentima, elektroničkoj robi, novoj odjeći i slično.

Na koji se način reprezentativci Argentine pripremaju uz pomoć Lego kockica, gitara i sličnih predmeta, prava je misterija?!

Kopirati
Drag cursor here to close