Neka znade dušman kleti...

Ante Nobilo, Rade Šerbedžija i društvo pjevaju partizanske

Na snimci se vidi kako odvjetnik Ante Nobilo kiti pjevača krupnim novčanicama eura, Rade Šerbedžija pije i lupa šakom o stol, dok je Končar pomalo zbunjen...
Lifestyle / Flash | 16. 12. 2019. u 21:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Otvoreno.hr / Ponijela ih pjesma - Šerbedžija i društvo...

Nakon što je Bandić zagangao, a predsjednica Grabar Kitarović nastavila s predizbornim koncertima,  na društvenim  mrežama pojavila se i snimka na kojoj glumac Rade Šerbedžija, odvjetnik Anto Nobilo, financijaš Danko Končar i Nemanja Gospavić, momak bivše ministrice Milanke Opačić, pjevaju partizansku koračnicu.

Prvo je na repertoaru zabavljačke skupine bila pjesma “Sa Ovčara i Kablara”, a ondaje uslijedio 'logičan' melodijski prijelaz na koračnicu “Po šumama i gorama”…  

Na snimci se vidi kako odvjetnik Ante Nobilo kiti pjevača krupnim novčanicama eura, Rade Šerbedžija pije i lupa šakom o stol, dok je Končar pomalo zbunjen, prenose hrvatski mediji.

Video: Nobilo, Šerbedžija i Končar pjevaju "Po šumama i gorama"

Maxportal podsjeća kako je pjesma “Sa Ovčara i Kablara” najpoznatija srpska narodna koju su prisvojili partizani.

Nastala je kao pastirska pjesma (Kablar i Ovčar su dvije planine u Srbiji), izvodi se u raznim prigodama, a svake godine Festival trubača u Guči započinje zvucima te pjesme.

“Po šumama i gorama” je koračnica Crvene armije,  a melodija potječe od Crvene armije u Sibiru iz razdoblja Ruskog građanskog rata ( Izvorno na ruskom jeziku По долинам и по взгорьям).

Preuzeli su ju i prisvojili jugoslavenski partizani i izvodili u raznim obljetnicama. Bila je popularna pjesma u bivšoj Jugoslaviji, a i danas se čuje na godišnjicama u Kumrovcu te na drugim obljetnicama Titovih staza revolucije.

Došlo je doba da svatko svoju 'ganga', a narodu i nije baš do pjesme...

Video: Milan Bandić pjeva gangu
Kopirati
Drag cursor here to close