Nije samo urkas

Aloe Vera: Skrivene tajne ljekovite biljke

Lifestyle / Flash | 24. 02. 2017. u 17:24 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Aloe Vera je biljka koja ima mnoga ljekovita svojstva i nevjerojatna djelovanja na zdravlje i ljepotu. Najbolji proizvod ove biljke je proziran gel koji se nalazi u njezinim zelenim listovima. Gel Aloe Vere sadrži više od 200 aktivnih tvari od kojih su neki aminokiseline, vitamini, minerali, enzimi, lignini, steroli, saponini i slično, piše kiwi.hr.

Kao što smo već rekli, Aloe Vera ima mnoga ljekovita svojstva i primjenjuje se u različite svrhe.

Liječenje paradentoze

Studija objavljena u Indian Society of Periodontology govori da je Aloe Vera pogodna za liječenje parodontalne bolesti. Istraživanje u kojem je sudjelovalo 15 ljudi, pokazalo je da konzumiranje Aloe Vere može smanjiti bolesti zubnog mesa. Dakle, pijte sok od Aloe vere ili koristite pastu za zube s dodatkom ove biljke.

Uklanjanje akni

Aloe Vera gel je odličan za smanjenje oteklina i crvenila od akni. Za korištenje aloe vere na koži, koristite ju kao hidratantnu kremu, piling ili masku za lice.

Uklanjanje bradavica

Aloe Vera je vrlo ljekovita biljka koja se koristi za čitav niz kožnih oboljenja. Za liječenje bradavica se može koristiti 2-3 puta dnevno. Najbolje je koristiti prirodnu Aloe Veru bez ikakvih dodataka. U liječenju se koriste i listovi Aloe iz kojih se iscijedi nekoliko kapi njezinog soka, piše kiwi.hr.

Kožni problemi

Aloe Vera je vrlo učinkovita za osipe, alergijske reakcije, ekceme, psorijazu i dermatitis. Djeluje vrlo umirujuće, ubrzava zacjeljivanje i dezinficira kožu. Redovito ju primjenjujte na zahvaćene dijelove kože. Aloe Vera gel možete staviti u kalupe za led i zamrznuti. Dobiveni led koristite za kožne probleme koje zahtijevaju hlađenje.

Jačanje osjetljivih zuba

Aloe Vera nježno čisti bakterije, ne oštećuje zubnu caklinu i ublažava bolove. Preporučuje se osobama koje imaju osjetljive desni.

Opekline od sunca

Aloe vera je biljka s vrlo širokom primjenom, uključujući ublažavanje opeklina od sunca. Aloe Vera hladi kožu i utječe na liječenje i regeneraciju oštećenog tkiva jer prodire u najdublje slojeve kože.

Uklanjanje šminke

Mnogi proizvodi za uklanjanje šminke sadrže različite kemikalije koje mogu biti vrlo agresivne i oštetiti kožu. Zbog toga ih možete zamijeniti sa gelom Aloe Vere. Malo gela stavite na vaticu i kružnim pokretima uklonite šminku s lica. Gel je siguran i za područje oko očiju.

Brijanje

Aloe Vera ima antibakterijsko djelovanje i sklisko je, što je idealno za samo brijanje. Osim toga, hidratizira kožu i hrani ju. U gel možete dodati eterično ulje lavande i nekoliko kapi bademovog ulja za još bolji učinak. Odličan je i za njegu kože nakon brijanja.

Kopirati
Drag cursor here to close