#skolskisendvic u Mostaru

Akcija #školskisendvič - Pomozite da se osigura užina onima koji nemaju

Lifestyle / Flash | 03. 02. 2017. u 12:18 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je pokrenuta hvale vrijedna akcija #skolskisendvic za socijalno ugroženu djecu.

Po uzoru na Zenicu Selma Terzić-Hidović u Mostar je dovela akciju, koja ima za cilj pomoći najugroženijoj djeci, kako bi na školskom odmorima, zajedno sa svojim vršnjacima mogli pojesti obrok.

Akcija je krenula početkom prosinca, a do sada su Selma i ljudi dobre volje nahranili nešto više od pedeset socijalno ugroženih učenika.

''Možemo reći da je projekt nov, ali za početak odziv je velik. Do sada imamo dosta djece koje hranimo, a projekt se zasniva na tome da jedna osoba uplaćuje 10 maraka mjesečno i time hrani dijete cijeli mjesec. Znači u pekari, fast foodu ili sličnom objektu uplatimo užinu za dijete u vrijednosti od pola konvertibilne marke, ali većinom vlasnici kažu da djeca za marku mogu uzeti obrok. Ondje gdje nema pekare, a djeca se hrane u trgovinama uplatimo iznos užine koju ta trgovina nudi. Nije ograničena na 0.50KM, ali toliko je potrebno da donatori uplate za mjesec dana, tj. pola KM po danu - 10KM mjesečno'', priča za Bljesak.info Terzić-Hidović, dodajući kako za sada rade samo na području Mostara i okolice, a cilj im je pomoći cijeloj Hercegovini.

''Za sada je uključeno šest škola, a danas očekujemo odgovore iz škole u Gnojnicama i Bijelom polju. Kako sredstva dolaze tako se povećava broj učenika. Kada dobijem sredstva na račun, tada i zovem druge škole i direktore koji dostave popis'', kaže Terzić-Hidović navodeći kako joj je cilj pa ovaj projekt postane veći i da se pomogne što većem broju djece.

Građani se u ovu hvale vrijednu akciju mogu uključiti tako da se pridruže Facebook grupi *Naše je samo sto damo* ili se preko Facebooka osobno obrate Selmi Terzić-Hidović koja će uputiti u sve detalje.

S obzirom na vrijeme u kojem živimo ovakve akcije su doista hvale vrijedne i treba ih podržati, jer naše malo nekome znači puno.

Kopirati
Drag cursor here to close