Organizirana akcija

Agent MI5 na samrti priznao: Ja sam ubio princezu Dianu...

Lifestyle / Flash | 21. 06. 2017. u 17:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umirovljeni agent MI5, John Hopkins (80) priznao je niz nevjerojatnih ubojstava otkako je izašao iz bolnice u Londonu rekavši da mu je preostalo nekoliko tjedana života i da ne želi umrijeti, a da ne kaže istinu. Hopkins tvrdi da je bio uključen u 23 ubojstva britanske obavještajne agencije između 1973. i 1999., uključujući i ubojstvo princeze Diane, pišu 24 sata.hr.

Hopkins, koji je 38 godina radio kao operativac za M15, tvrdi da ga je ta služba često koristila za diskretna ubojstva pojedinaca koji su smatrani prijetnjom za sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Obučen i kao strojarski inženjer i stručnjak za oružje, Hopkins tvrdi da ima veliko iskustvo u konvencionalnim metodama ubijanja, uključujući kemikalije i otrove. Britanski obavještajac tvrdi da je bio dio grupe od sedam operativaca koji su sprovodili političke atentate širom Velike Britanije. Većina žrtava bili su političari, aktivisti, novinari i vođe sindikata.

Za princezu Dianu kaže da je bila jedinstvena među njegovim žrtvama i jedina žena koju je ikad ubio, kao i jedina osoba iz kraljevskog društva. Ona je također jedina žrtva čiju je smrt naredila sama kraljevska obitelj. Hopkins kaže da se osjeća 'ambivalentno' zbog smrti princeze Diane. S jedne strane, princeza je bila 'ljubazna žena' koja nije zaslužila da joj se život prekine, ali je prema njegovom mišljenju ugrozila je britansku krunu.

''Kraljevska obitelj imala je dokaze da se planirala razvesti od Charlesa. Znala je previše kraljevskih tajni i moj šef mi je rekao da ona mora da umrijeti. Primio je naređenje direktno od princa Phillipa i morali smo to napraviti da izgleda kao nesreća. Nikada prije nisam ubio ženu, a još manje princezu, ali izvršio sam naređenje. Učinio sam to za kraljicu i zemlju. Sljedeća faza na visokom nivou zavjere uključivala je medije koji su odradili svoj dio posla. Bila je to dobro organizirana i vođena operacija'', rekao je.

Bivši obavještajac provodi svoje posljednje dane kod kuće, rekao je da očekuje da ga pritvore nakon njegovih priznanja. Hopkins je objasnio da će svaka istraga o aferi biti teško dokaziva i “vrlo komplicirana' jer postoji nekoliko zapisa o tajnim MI5 aktivnostima, a 'većina njegovih kolega je već mrtva'.

Najvažniji svjedok u ubojstvu princeze Diane, Hopkinsov šef, umro je od srčanog udara, a princ Phillip, naravno, nikada neće biti optužen. Ako princ ikada dopusti da ga analizira psihijatar, siguran sam da bi ga proglasili psihopatom - zaključio je.

Na pitanje zašto nije odbio ubiti Dianu, odgovorio je: 'Mi u službi MI5 zaklinjemo se na odanost Kruni. U najboljem slučaju da sam odbio bio bih proglašen za izdajnika nakon čega bi mi uništili život'.



Kopirati
Drag cursor here to close