Vrijeme godišnjih odmora

Mostarci zbog skupe Hrvatske, ljetuju u Turskoj

Inače, iz mostarskih agencija navode kako su i ove godine traženi aranžmani za Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku.
Lifestyle / Flash | 21. 06. 2018. u 12:54 Ma.M. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Budući da su cijene za Hrvatsku ove godine jako skupe naši putnici odustaju, te ih povoljnije dođe ljetovanje u Turskoj'', rečeno je iz mostarske turističke agencije Almira Travel za Bljesak.info.

Inače, iz mostarskih agencija navode kako su, uz Tursku, i ove godine traženi aranžmani za Albaniju, Crnu Goru i Hrvatsku.

''Kao i prethodnih godina i ove godine se ističe Albanija, gdje je za osam dana i sedam polupansiona cijene kreću od 399 KM. Zatim, Crna Gora i Hrvatska'', rečeno je iz agencije Autoprevoz Mostar za Bljesak.info.

Turska sve više 'in'

Turističke agencije tvrde da je od ove godine veće zanimanje krenulo za Tursku, tako da sada ima više rezervacija za destinacije poput Antalije, za od osam do deset dana.

''Aranžman za ljetovanje u Turskoj uključuje let zrakoplovom iz Sarajeva, transfer od zračne luke do hotela i natrag, smještaj kao i 'all inclusive' ili 'ultra all inclusive' uslugu, ovisno koji se hotel izabere'', tvrde iz Almira Travel-a, za cijenu od oko 1.300 KM za osam dana.

Preko Svitave za 'cenera'

 

Prvi odlasci na putovanja započela su dolaskom toplih dana, odnosno početkom lipnja, ali se vrhunac ipak očekuje u srpnju i kolovozu, kada su ''udarni termini'' ljetnih odmora.

Iz Autoprevoza tvrde kako su  popularni i jednodnevni izleti za Neum preko Svitave i Drvenik.

''U ponudi imamo i jednodnevne izlete za Neum i Drvenik. Autobusi voze: srijedom, petkom, subotom i nedjeljom, a izleti kreću od 23. lipnja. Cijene za izlet je 10 Km za Neum i 12 Km za Drvenik'', rekli su iz agencije za Bljesak.info.

Egzotična putovanja kupuju mladenci

Mostarci su, iako nešto u manjoj mjeri, zainteresirani i za egzotična putovanja.

''Egzotična putovanja uglavnom rezerviraju bračni parovi za medeni mjesec, za destinacije poput Balia, Dubaia, Maldiva, ali odlazak na te destinacije ovisi od financijske mogućnosti. Cijene za takva putovanja kreću se od 1.300 pa sve do 2.700 KM'', tvrde iz Autoprevoza.

Kopirati
Drag cursor here to close