Zagreb

Advent: Zagrebački tunel Grič u znaku Orašara

Središnji dio 350 metara dugačkog zagrebačkog tunela Grič ove godine povodom Adventa u Zagrebu posebno je ukrašen simbolom Orašara, zaštitinim znakom Adventa u Zagrebu.
Lifestyle / Flash | 06. 12. 2019. u 23:00 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tunel Grič povodom ovogodišnjeg Adventa ukrašen je velikim figurama Orašara, božićnim drvcima i dekoracijama zbog čega je jedna od atraktivnijih adventskih lokacija za brojne posjetitelje, javlja Anadolu Agency (AA).

Središnji dio 350 metara dugačkog zagrebačkog tunela Grič ove godine povodom Adventa u Zagrebu posebno je ukrašen simbolom Orašara, zaštitinim znakom Adventa u Zagrebu, koji se može naći na svim lokacijama po gradskom centru na kojim se održava adventski program.

Foto: Anadolija / Advent: Zagrebački tunel Grič u znaku Orašara

Ulaz u tunel Grič omogućen je posjetiteljima samo iz Mesničke ulice, izlazi se na suprotnu stranu, na Radićevu ulicu, dok su bočni ulazi zatvoreni.

Tunel Grič ovim povodom je grijan, a posebni svjetlosni efekti, brojna božićna drvca i Orašari, skulpture akademskog kipara Janka Petrovića, otvoreni su za posjetitelje do 22 sata sve do 8. siječnja.

Foto: Anadolija / Advent: Zagrebački tunel Grič u znaku Orašara

Figura orašara izvorno se na ruskom jeziku naziva Ščelkunčik, na engleskom jeziku The Nutcracker, lik koji je stvoren u božićnoj priči E. T. A. Hoffmana "Orašar i kralj miševa".

Orašar je lik iz popularnog baleta ruskog skladatelja Petra Iljiča Čajkovskog o djevojčici Klari koja ispod bora pronalazi drvenog orašara za razbijanje oraha izrađenog u obliku drvenog čovjekolikog lutka, tako da se u tunelu u pozadini čuje glazba iz ovog baleta.

Foto: Anadolija / Advent: Zagrebački tunel Grič u znaku Orašara

Advent u Zagrebu održava se u širem centru Zagreba od 30. studenog do 7. siječnja, a organizatori i ove godine očekuju velik broj posjetitelja iz Hrvatske i cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close