Blagdanski duh se širi Mostarom

''Advent u Mostaru'' se širi na više lokacija

Organizatori su za Bljesak.info otkrili da se Advent u Mostaru ove godine organizira na dvije lokacije, te da će program biti bogatiji, a djeca će posebno uživati
Lifestyle / Flash | 03. 11. 2017. u 13:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Advent u Mostaru se održava i ove godine, ali ove godine blagdanski duh se širi na nekoliko lokacija u gradu, potvrđeno je za Bljesak.info iz organizacijskog tima Adventa u Mostaru.

''Posno možemo reći da se Mostar i ove godine pridružuje najvećim europskim metropolama sa svojim adventskim slavljem, a Advent u Mostaru svoja vrata službeno otvara 3. 12. 2017. godine i bit će otvoren do 1. siječnja 2018. godine. Ali ove godine ćemo se potruditi da slavlje proširimo što više, tako da će pored Kampusa Sveučilišta u Mostaru, jedan dio adventske ponude prebaciti i na Šetnicu Nikole Šubića Zrinjskog'', otkrili su nam organizatori.

Organizatori su nam otkrili i da će klizalište, koje je mamilo brojne osmijehe biti postavljeno ranije.

''Za sada vam ne možemo otkriti puno detalja, ali i Grad Mostar će se ove godine jednim dijelom uključiti u blagdansko slavlje'', rekli su nam s Adventa u Mostaru, govoreći kako će detalje otkriti na konferenciji na medije koju će uskoro organizirati.

''Ove godine smo pripremili još raznovrsniji,sadržajniji i zabavniji program uzimajući u obzir sugestije naših posjetitelja, a sve u cilju podizanja ove manifestacije na još veći nivo. Ove godine smo poseban fokus stavili na dječji program i kutak koji će biti puno veći i zanimljiviji. Djeca će imati više prostora za igru a program za njih će biti iznimno bogat'', kažu nam s Adventa.

Dodali su kako će ove godine program biti obogaćen školskim predstavama, dva dana će nastupiti i kulturno-umjetnička društva koja će predstaviti svu tradiciju našeg kraja.

Interaktivna komunikacija sa djecom kroz animatore, mađioničare, glumce i ples sa plesnim skupinama iz Mostara, činit će dječji veseli kutak idealnim za svu djecu.

''Djeca će imati priliku naučiti crtati uz Srednji likovnu školu iz Mostara, a organizirat će se i glazbene radionice te radionice tehničke kulture. Narodna knjižnica Mostar će s dječicom organizirati radionice i čitaonice, te promovirati značaj čitanja. Uz Djeda Mraza s kočijama,konjima,vilenjacima i maskotama najaktualnijih crtanih likova naš adventski kutak postat će prava bajka'', rekli su  nam organizatori.

''Vrijeme Adventa jeste vrijeme pomirenja i međusobne pomoći, pa tko ni Advent u Mostaru nije zaboravio one kojima je pomoć potrebna, namijenili smo štandove koje ćemo ustupiti Udrugama na korištenje. Kao i prošle godine, i ove godine Osobe sa posebnim potrebama će biti zaposlenici u našim prostorijama i raditi će na odijelu zaduženom za dijeljenje besplatnih obroka osobama slabe imovinske i kupovne moći.  Suvišno je napominjati da je ulaz besplatan za sve posjetitelje'', napominju organizatori.

Advent ne može proći bez pjesme, a za dobru glazbu zaduženi su domaći bendovi,cjelodnevni D.J. i program zabavno-kulturnog karaktera odabran da bi se zadovoljili i najizbirljiviji.

Naravno uz sav program, na Adventu u Mostaru će biti bogata gastro ponuda uz neizbježno kuhano vino i ostale prigodne napitke i delicije.

''Ovu priliku želimo iskoristiti da još jednom pozovemo sve izlagače, koji žele biti dio naše blagdanske čarolije da se prijave. Nadamo se da ćemo i ove godine vratiti osmjehe i zajedništvo u Mostar, te da ćemo zajedništvom i druženjem poslati sretnu blagdansku razglednicu s grada na Neretvi'', kažu organizatori, koji su napomenuli da sve informacije možete potražiti na njihovoj Facebook stranici.

Kopirati
Drag cursor here to close