Polako

A što da radimo kad se prejedemo?

Lifestyle / Flash | 17. 04. 2017. u 08:15 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Popijte čašu hladne kisele vode ili Coca Cole. Gazirani napici olakšavaju varenje. I obična voda može pomoći, ali nikako ne pijte previše. Ukoliko vam taj ukus prija, nacijedite nekoliko kapi limuna u čašu vode.

Zeleni čaj, ili čaj od đumbira su također odlična rješenja.

Nikako ne idite u krevet i ne mirujte. Krenite najprije u laganu šetnju, a nakon 20, 30 minuta, počnite brzo hodati. Ukoliko osjetite da možete, uradite nekoliko aerobnih vježbi - čučnjeve, razgibavanje ruku, kukova... ili vozite bicikl, role, klizajte na ledu.

Fizička aktivnost će vam pomoći da se oznojite i izbacite višak soli iz organizma, zbog kojeg se osjećamo napuhano nakon prejedenja. Također, vježbe će ubrzati metabolizam i doprinijeti sagorijevanju kalorija.

Možda će vam u početku biti teško čak i da dišete, a kamoli da se krećete ili vježbate, ali vjerujte - kasnije ćete se osjećati mnogo bolje, naročito ako spadate u one osobe koje grize savjest nakon prejedanja.

Sljedeći obrok ne bi trebao biti prije četiri do pet sati pauze, a ako ste se "natovarili" tijekom kasnog ručka, onda bi najbolje bilo da preskočite večeru. Idite ranije na spavanje, prije nego što osjetite glad.

U svakom slučaju, nakon prejedanja, ne bi trebalo da u organizam unesete ništa osim povrća, sirovog, barenog, grilovanog, minimalnu količinu bijelog mesa ili ribe.

I sa voćem budite obazrivi, ono može doprinijeti lučenju inzulina što će vas možda opet dovesti u gladno stanje i želju da gricnete još malo torte, čokolade...

Kopirati
Drag cursor here to close