'Provokativne' fotografije

Zbog Instagrama ostala bez doktorske licence

"Rekli su mi da imam poremećaj u ponašanju. Društvo ne posjeduje žensko tijelo. Moje tijelo, moje pravo", napisala je na Instagramu San.
Lifestyle / Flash | 23. 06. 2019. u 10:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nang Mve San (29), doktorica u Myanmaru, dugo je željela postati model pa je zbog dijeljenja 'nemoralnih' fotografija u bikiniju izgubila doktorsku licencu.

Nakon nekoliko godina rada u bolnici, doktorica San počela je objabljivati svoje fotografije u kupaćem kostimu na društvenim mrežama i sudjelovati u profesionalnim snimanjima.

Liječničko vijeće Mjanmara, ove godine je upozorilo da prestane objavljivati 'provokativne' fotografije, a da objavljene izbriše sa svog Instagrama. Nang je ta upozorenja ignorirala pa joj je vijeće ovaj mjesec oduzelo licencu, prenosi 24 sata pisanje New York Timesa.

"Ovdje postoji toliko seksizma. Ne žele žene na višim pozicijama. Žene sude prema onome što nose. Ne žele čak ni da nosimo hlače", rekla je Nang u intervjuu za New York Times i dodala da ju je vijeće upozorilo ranije ove godine da se prestane oblačiti na način koji se protivi tradicionalnoj mjanmarskoj kulturi.

"Rekli su mi da imam poremećaj u ponašanju. Društvo ne posjeduje žensko tijelo. Moje tijelo, moje pravo", napisala je na Instagramu San.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

u wanna taste a cake with me

Objavu dijeli Nang Mwe San (@nangmwesan)

Kopirati
Drag cursor here to close