Sprovod vojvode od Edinburgha

Više od 13 milijuna Britanaca gledalo prijenos pogreba princa Philipa

Osim TV prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala.
Lifestyle / Flash | 18. 04. 2021. u 15:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pogreb britanskog princa Philipa u subotu je u Velikoj Britaniji pratilo više od 13 milijuna televizijskih gledatelja, objavio je u nedjelju BBC.

Jednosatni prijenos uživo sprovoda vojvode od Edinburgha putem BBC-ja je pogledalo 11 milijuna gledatelja, 2,1 milijuna pratilo ga je na ITV-ju i oko 450.000 putem Skyja.

Osim TV prijenosa, pogreb iz Windsora prenosio se na radiju i na nekoliko YouTube kanala.

Putem YouTube platforme BBC-jev prijenos do nedjelje ujutro pogledalo je 7,5 milijuna gledatelja iz svih dijelova svijeta.

Premda podaci o prijenosu na YouTube kanalu kraljevske obitelji nisu dostupni, poznato je da je prijenos u nedjelju bio treći na YouTubeovom globalnom popisu, koji kao mjerilo gledanosti koristi podatak o broju pregleda.

Godine 2002. pogreb Kraljice majke u Velikoj Britaniji je pratilo više od 10 milijuna gledatelja, premda je ceremonija održana u utorak, a 1997. pokop princeze Diane pratio je 31 milijun ljudi, što je rekordan broj gledatelja.

BBC iznosi i podatak po kojemu se 2018. oko 13,1 milijuna gledatelja uključilo u njihov prijenos vjenčanja vojvode i vojvotkinje od Sussexa.

Čitači s usana otkrili što su William i Harry rekli jedan drugom nakon sprovoda

Stručnjaci za čitanje s usana otkrili su o čemu su prinčevi Harry i William razgovarali dok su napuštali kapelu sv. Georgea nakon sprovoda princa Philipa.

Iako su na početku nosili zaštitne maske, u jednom trenutku su ih skinuli pa se vidjelo da razgovaraju.

Čitači s usana tvrde da je Harry tad rekao svom bratu da je pogreb "bio baš kakav je htio", navodi Express. Referirao se na princa Philipa.

Tvrde da je William na to odgovorio: "Da, bilo je sjajno, zar ne?"

Inače, tijekom sprovoda William i Harry su hodali uz lijes svog djeda, ali odvojeno. Između njih je bio rođak Peter Philips.

Kopirati
Drag cursor here to close