Pripremio se

Užice: Krenuo pješke u Moskvu da se rukuje s Putinom

Milutinović je prije sedam godina pješačio 62 dana do Londona, čime je oborio dva Guinnessova rekorda.
Lifestyle / Flash | 16. 02. 2020. u 14:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Užičanin Milovan Milutinović (72) krenuo je u subotu pješke iz Užica za Moskvu kako bi pokušao da se, kako kaže, na Dan pobjede nad fašizmom, 9. svibnja u Moskvi, rukuje sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, kojeg izuzetno poštuje.

Do 9. svibnja Milutinović bi trebao prepješačiti 2.640 kilometara od Užica do Moskve, a za taj poduhvat spremao se šest mjeseci, navodi B92.

"Planiram prelaziti 40 kilometara dnevno. Maršuta mi je Užice-Valjevo-Beograd-Budimpešta-Karpov-Minsk-Moskva. Speman sam i ničega se ne bojim osim mraza", rekao je Milutinović pred polazak.

Milutinović je prije sedam godina pješačio 62 dana do Londona, čime je oborio dva Guinnessova rekorda. Sada mu je želja da pješke stigne do Moskve i da sudjeluje na paradi na Crvenom trgu.

Od 42. godine, Milutinović trenira karate, nositelj je crnog pojasa peti dan, vicešampion je u bodybuildingu. Sada je i redovan student treće godine Fakulteta za sport i turizam u Novom Sadu, a u planu mu je i da doktorira, upiše engleski jezik i ode na jednu od Olimpijada.

Kopirati
Drag cursor here to close