Ugodna atmosfera

Uređena plaža Salakovac

Sada jezero Salakovac ima modernu plažu koja u svom sadržaju nudi toalete, tuš, kabine za presvlačenje, kamin, nove ograde, moderan prilaz, parking i kante za ostavljanje smeća", ističe incijator akcije Adem Macić
Lifestyle / Flash | 05. 08. 2020. u 09:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Umjetno jezero Salakovac, nastalo 1981. godine, smješteno je u istoimenom naselju sjeverno od Mostara. Maksimalna dužina jezera je 20 kilometara, a na određenim dijelovima je duboko čak do 40 metara.

Znanstveno istraživanja o navedenom jezeru su dokazala da ovaj ekosistem naseljava čak 9 vrsta ribe, a uočljivo je i povećanje broja novih vrsta ribe u ovom jezeru.

Pored ekološkog značaja, Salakovac nudi i ogroman rekreativni sadržaj za stanovništvo, a novim inovacijama i uređenjem glavne plaže, ovaj lokalitet je postao pravo mamac za građane širom Grada Mostara koji ga posjećuju, kako bi uz ugodnu atmosferu i ambijent, na najbolji način proveli svoje slobodno vrijeme.

Jedan od organizatora akcije, Adem Macić Kada, ističe kako uređivanje plaže traje već 7 godina, uključujući manje projekte kao što je sadnja stabala, postavljanje klupa i stolova, tako da je od tog perioda do danas, znatno izmijenjen izgled kupališta.

Međutim, tek realizacijom velikog projekta uređenja plaže na jezeru Salakovac, koja traje posljednja dva mjeseca, plaža je dobila novi i moderan izgled koji svojim ambijentom privlači Mostarce da posjete ovaj lokalitet i uživaju u slobodnom vremenu.

"Smatrali smo da je postojeću plažu potrebno doraditi, urediti i ponuditi joj novi izgled. Sredstva u iznosu od 27 tisuća konvertibilnih maraka osigurana su od strane Ministarstva trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ, a glavni izvođač radova bio je HP Investing sa svojim kooperantima. Poseban doprinos organizaciji radnih akcija dali su mještani Bijelog polja, a pogotovo naselja Prigrađani, koji su svojim radom i zalaganjem doprinijeli ovom ogromnom rezultatu. Sada jezero Salakovac ima modernu plažu koja u svom sadržaju nudi toalete, tuš, kabine za presvlačenje, kamin, nove ograde, moderan prilaz, parking i kante za ostavljanje smeća", ističe za Mostarski.ba Adem Macić.

Prema riječima mještana koji su sudjelovali na akcijama uređenja plaže, navode kako posebnu zahvalnost za doprinos duguju ribogojilištu „Salmon“ koji su konstantno bili prisutni i spremni da ponude svoju pomoć sudionicima akcije.

Također, ističu kako realizacija projekta predstavlja motivaciju za dalji rad i doprinos lokalnoj zajednici u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close