O ženama

U Mostar stiže prvi WomEmpower festival

WomEmpower festival održava se u Mostaru prvi put na inicijativu Street Arts Festivala i Vijeća mladih Grada Mostara.
Lifestyle / Flash | 06. 09. 2018. u 17:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

WomEmpower festival zamišljen je kao kreativna platforma u kojoj se osnažuju i umrežavaju umjetnice i aktivstice iz BiH, regije i inozemstva. Program festivala objedinjuje likovnu koloniju, izložbe, tribine, predavanja i glazbeni program.

Propitivat će se teme koje se tiču žena u BiH i šire. Razmjenjivat će se znanja, iskustva te ih putem umjetnosti i dijaloga podijeliti s publikom. U kreiranju programa sudjelovat će oko 30 žena iz različitih oblasti umjetnosti i sfera aktivizma.

WomEmpower festival održava se u Mostaru prvi put na inicijativu Street Arts Festivala i Vijeća mladih Grada Mostara.

Program započinje u srijedu 19. rujna izložbom fotografija sudionica festivala u spomen kući Svetozara Ćorovića od 20 sati. U četvrtak 20.9. održat će se izložba i predavanje uz panel diskusiju sa Smirnom Kulenović na temu 'Bosnian girl 2' u OKC 'Abrašević' od 20 sati.

U Nansen dijalog centru u petak 21.9. od 19 sati održat će se tribina 'O ženama'. Organizatori predstavljalju inspirativne priče i sudionice festivala. Razgovarat će se o pitanjima koja se tiču žena i ženskih prava u BiH i šire.

Istu večer u cafeu 'Coco loco' održat će se synth pop slušaona s početkom od 22 sata. U subotu 22.9. u klubu 'Blam' (bivša Arabica) od 22 sata slijedi 'WomEmpower music showcase', a nastupit će DJ-evi 'Erocki program' (Tuzla), 'Mex' (Sarajevo), Marina Mimoza (Mostar) i Yoskhan.

Prva samostalna izložba Medine Dedić održat će se 23. rujna u 18 sati u Konak art districtu (kod Srednje građevinske škole.

Kopirati
Drag cursor here to close