Rekreacija

Tuzla se sprema za jednu od najmasovnijih biciklijada

Biciklistički klub 'Tuzla', nastoji da svake godine ovu manifestaciju podigne na veći nivo, a rezultati su da imaju sudionike iz cijele BiH pa i šire.
Lifestyle / Flash | 16. 08. 2019. u 15:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biciklistički klub 'Tuzla' u suradnji sa partnerima i ove godine organizira Tuzlansku biciklijadu, koja će po osmi put okupiti zaljubljenike u bicikle, rekreaciju, sport i zabavu. Ovo je najmasovniji događaj ovog tipa u Bosne i Hercegovine pa i šire, održat će se u nedjelju 25. kolovoza na ulicama Tuzle. Prijave počinju već od 8 sati, a start je predviđen u 11 sati u naselju Stupine.

Tuzlanska biciklijada je rekreativni događaj koji privlači ljude svih uzrasta. Cjelodnevno druženje uz promociju zdravog načina života glavni je cilj organizatora. Organizatori obećavaju vrhunsku cjelodnevnu zabavu i bogat nagradni fond za sretne sudionike.

Biciklijada starta u 11 sati, biciklisti će se kretati rutom: Stupine – hotel 'Tuzla' – Dom penzionera – SKPC 'Mejdan' – BKC – Miladije – Siporex – Solana –Irac – Skver – kompleks slanih jezera 'Panonika' – Brčanska Malta – Stupine u dužini od 14 km.

Biciklistički klub 'Tuzla', nastoji da svake godine ovu manifestaciju podigne na veći nivo, a rezultati su da imaju sudionike iz cijele BiH pa i šire.

Po završetku vožnje za sve sudionike, sponzori i partneri su osigurali osvježenje i hranu. Djelić atmosfere sa prošlogodišnje biciklijade možete pogledati ovdje. Svi sudjeluju na vlastitu odgovornost te organizatori preporučuju da svi sudionici nose kacige, rukavice, imaju ispravna bicikla, a djeca da imaju pratnju roditelja - staratelja.

Online prijave možete izvršiti na web stranici organizatora tuzlanskabiciklijada.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close