All star

Širokobriježanke osvojile prvenstvo BiH u Bileći

Pobjednik ovog natjecanja, cheerleading klub 'Široki', ostvario je plasman na Europsko prvenstvo u cheerleading koje će se održati krajem lipnja u Finskoj
Lifestyle / Flash | 19. 03. 2018. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski cheerleading klub 'Široki' sveukupni je pobjednik osmog cheerleading prvenstva BiH koje se održalo danas u Bileći. Oni su osvojili titulu all star pobjednika današnjeg prvenstva.

Performans cheer titulu osvojio je plesni i cheerleading klub 'We dance' iz Gacka. Za najboljeg trenera cheerleading prvenstva proglašena je Nikolina Čolak iz cheerleading kluba 'Široki', dok je najbolji trener performans cheer prvenstva Emilija Stojanović iz Gacka.

Iako cheerleading klub 'Heo' u Bileći postoji godinu dana, baš je njima pripala čast da budu organizatori prvenstva BiH u ovom sportum, piše Moja Hercegovina. Predsjednica bilećkog cheerleading kluba 'Heo' Branka Bojović izrazila je zadovoljstvo ovim natjecanjem kao i interesovanjem natjecanja i publike za ovaj sport.

"Bileća je po prvi put domaćin ovako jednog atraktivnog natjecanja. Kao što vidite, vlada veliko interesovanje i sudionika i publike. Cheerleading je jako mlada disciplina u BiH ali svakim danom postaje sve popularnija. Ima sve više klubova i sve više članova", istaknula je Bojović.

Saša Brenjo, predsjednica cheerleading i plesnog kluba 'Let’s dance' iz Nevesinja, kaže da je cheerleading izuzetno zahtjevan sport potpuno drugačiji od ostalih, ali da je interesovanje u Hercegovini ipak veliko.

"Cheerleading je akrobatski sport. Jako je zahtjevan i opasan. Što se tiče istočne Hercegovine postoje tri kluba. Interesovanje je na zavidnom nivou. Ovo je državno prvenstvo BiH pa je danas konkurencija velika. Gotovo svi klubovi imaju svoje predstavnike u skoro svim kategorijama", rekla je Brenjo.

Pobjednik ovog natjecanja, cheerleading klub 'Široki', ostvario je plasman na Europsko prvenstvo u cheerleading koje će se održati krajem lipnja u Finskoj, navodi Moja Hercegovina.com.

Osmo cheerleading prvenstvo BiH okupilo je preko 1.000 natjecatelja, a osim domaćina, nastupili su natjecatelji iz Nevesinja, Gacka, Posušja, Gruda, Ljubuškog i Mostara.

Kopirati
Drag cursor here to close