Obilazak

Obećana pomoć Los Rosalesu

Tijekom posjeta direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit i dugogodišnja aktivistica Jasna Rebac upoznale su izaslanstvo sa radom ove institucije koja postoji već 20 godina i koja ima kontinuitet napretka u svim segmentima.
Lifestyle / Flash | 27. 02. 2018. u 00:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Zastupničkog  doma Parlamenta FBiH Edin Mušić u pratnji predsjedavajućeg Skupštine Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Šerifa Špage, ministra trgovine, turizma i zaštite okoliša HNŽ Ajdina Teletovića i direktorom Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH Ahmetom Baljićem, posjetili su Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales' u Mostaru.

Tijekom posjeta direktorica Centra 'Los Rosales' Mirna Mezit i dugogodišnja aktivistica Jasna Rebac upoznale su izaslanstvo sa radom ove institucije koja postoji već 20 godina i koja ima kontinuitet napretka u svim segmentima.

Upornim radom i velikim entuzijazmom uposlenika i menadžmenta prethodnih godina, a uz pomoć UNDP više od 130 korisnika usluga ove institucije od predškolskog uzrasta do osoba srednje životne dobi dobili su grijanje u svim prostorijama, promijenjeni su otvori, te je otvorena kuhinja i kantina.

Korisnici centra 'Los Rosales' su djeca i mladi s poteškoćama u razvoju s područja cijele županije, kao i djeca romske pripadnosti koja nisu uključena ni u kakav oblik obrazovanja. Osim iz Mostara, svakodnevno u ovu ustanovu dolaze djeca iz Stoca, Čapljine, Ljubuškog, Međugorja, Čitluka, Prozora, Jablanice i Konjica.

Korisnici iz Čapljine, Stoca i Mostara na dnevnoj bazi dolaze u Centar i vraćaju se kući, dok su ostali iz udaljenih mjesta smješteni u rezidentnom smještaju od ponedjeljka do petka. Jedan od osnovnih problema s kojima se ova ustanova suočava je pitanje njenog statusa u određenim segmentima i neriješeno financiranje svih usluga koje obuhvaća ova ustanova.

Izaslanstvo je s direktoricom razgovaralo o načinu poboljšanja uvjeta za korisnike Centra i njegove uposlenike, te se razgovaralo o projektima koje su u pripremi i pomoći za njihovu realizaciju.

Mušić je uputio čestitke menadžmentu 'Los Rosalesa' na trudu i zalaganju koji zajedno s uposlenicima ulaže kako bi korisnicima Centra omogućili kvalitetne uvjete za rad i boravak.

"Dužnost svih nas koji participiramo u vlasti na svim razinama je dati maksimalnu podršku i pomoć ovakvim institucijama. To je prije svega ljudska i moralna obveza svih nas", poručio je Mušić.

Kopirati
Drag cursor here to close