Pandemija koronavirusa

Otkazuju se festivali u Hercegovini

Samo zajedno možemo pobijediti pandemiju, slijedimo preporuke, poštujmo mjere, a mi ćemo svu energiju i resurse uložiti u organizaciju Mostar Summer Festa 2021., koji će zasigurno biti festival za pamćenje.
Lifestyle / Flash | 15. 05. 2020. u 08:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Mostar Summer Fest odgođen

Osmo izdanje Mostar Summer Festa neće se održati ove godine kako je planirano zbog opasnosti od širenja koronavirusa i u skladu s preporukama i mjerama nadležnih institucija.

Iako je ovogodišnji program festivala naišao na najpozitivnije reakcije i s nestrpljenjem smo ga iščekivali, kao i naša publika i izvođači, nažalost, festival nije moguće realizirati u planiranom vremenu, odnosno 25., 26. i 27. 6. 2020. godine.

Mostar Summer Fest odgođen je za 2021. godinu, odnosno za 24., 25. i 26. 6. 2021. godine, a kupljene ulaznice vrijede za to izdanje festivala.

Svi oni koji žele vratiti ulaznice i dobiti novac natrag, to mogu fizički učiniti u Mostaru uz prethodni dogovor putem naše službene Facebook stranice ili mail adrese [email protected].

Povrat novca za kupljene ulaznice moguće je ostvariti do 30.6.2020.

Želimo Vam zahvaliti na strpljenju i podršci, istražili smo sve opcije, ali u vremenu pandemije sigurnost i zdravlje svih posjetitelja i izvođača su na prvom mjestu.

Vjerujemo kako ova situacija nikom nije jednostavna, i da se svi pomalo osjećamo razočarano, ali važno je zadržati pozitivno razmišljanje i vjerovati kako ćemo ponovno uživati na Mostar Summer Festu.

Samo zajedno možemo pobijediti pandemiju, slijedimo preporuke, poštujmo mjere, a mi ćemo svu energiju i
resurse uložiti u organizaciju Mostar Summer Festa 2021., koji će zasigurno biti festival za pamćenje.

Čuvajte se i svoje voljene, budite odgovorni. Samo zajedno možemo osigurati ljeto 2021. prepuno dobre
glazbe, zabave, putovanja, ljubavi i prijateljstva.

Vidimo se na Mostar Summer Festu 2021.!

Foto: Bljesak.info / Otvoren Mediteran Film Festival

Festival dokumentarnog filma koji se održava u Širokom Brijegu, Mediteran film festival, kaže kako će biti optimistični.

''Natječaj za službeni dio, dokumentarni program u konkurenciji, je otvoren početkom godine, i filmovi, usprkos cijeloj ovoj situaciji, pristižu sa svih strana Mediterana. Iako je još rano davati neke konačne prognoze, dat ćemo sve od sebe da 21. izdanje MFF-a ove godine i održimo krajem kolovoza, kako je to i uobičajeno kod nas. Svakako, svjesni smo da postoji i ona druga mogućnost, na koju su bili primorani i drugi svjetski festivali, no zasad ostajemo optimisti'', rekli su za Bljesak.info iz Mediteran Film Festivala.

Foto: Facebook / U hitovima Parnog valjka uživalo se na prvoj večeri WHFesta

Drugi širokobriješki festival, West Herzegowina Fest, istog je razmišljanja. Kažu kako osluškuju stanje u regiji i ono što epidemiolozi spominju kad su u pitanju mjere.

''Još uvijek se malo toga zna kad su u pitanju putovanja i masovna okupljanja. Tako se i ponašamo. Osluškujemo svaki dan što se događa oko nas po pitanju drugih festivala i ponašat ćemo se onako kako budu išle preporuke'', kažeu za Bljesak.info iz WHF-a.

Festival koji u svoja četiri programa, književnom, filmskom, likovnom i glazbenom u Široki Brijeg dovede brojne umjetnike, a svojim glazbenim programom i brojne poklonike festivala, za sada sve opcije ostavlja otvorenima. Bitno je ipak, kažu, da se smanje rizici i sačuva zdravlje. Prilika za festivalska druženja će, sigurrni su, biti.

Kopirati
Drag cursor here to close