Svijet ženskog hokeja

VIDEO | One mogu istopiti led...

Radi se društvu najzgodnijih hokejašica današnjice. Mi smo se također oprobali u slaganju neke svoje rang liste...
Lifestyle / Flash | 14. 02. 2020. u 09:15 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjerojatno ne udaraju jako kao njihove kolege, niti kližu jednako brzo. Njihova pločica nije ubitačna, ali zato mogu "istopiti" led. Kako? Pa onako, više u figurativnom smislu, svojim izgledom.

Posljednjih nekoliko godina se prave različite liste, na kojima ima nekih igračica koje su stalno tu prisutne, nekih koje znaju uskočiti svake godine. Radi se društvu najzgodnijih hokejašica današnjice. Mi smo se također oprobali u slaganju neke svoje rang liste...

Anna Prugova

Na prvo mjesto smo odlučili staviti Ruskinju Annu Prugovu koja je na vratima svoje reprezentacije stajala još tamo 2010. godine sa svega 16 godina i 86 dana. Anna je predvodila društvo ruskih hokejašica koje su se slikale gole za kalendar. Dobro nisu bile gole, bilo je malo cvijeća, ružinih latica na pojedinim mjestima. S hokejom se Anna upoznala u svom rodnom gradu Khabarovsku. Rođena je 20. studenog 1993. godine i jedna je od najboljih igračica ruskog prvenstva. Dva puta je bila treća sa svojom reprezentacijom na svjetskim prvenstvima, četiri puta je osvajala Ligu prvaka, u prošloj sezoni čak devet puta je uspjela sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Amanda Kessel

Amanda Kessel je napadač reprezentacije SAD, ima zlato iz Pyeongchanga, te još tri puta bila svjetska prvakinja.  Još kao junior je skrenula pažnju na sebe jer je stigla do brojke od 100 poena u samo 34 utakmice. Njena braća su profesionalni igrači hokeja, Phil i Blake Kessel. Jednu sezonu na Univerzitetu je propustila zbog silnih ozljeda, koje je zaradila prije svega kao igračica reprezentacije. Amanda je jedna od onih sportašica koja uporno traži veća prava i više novca za svoje kolegice. Metropolitan Riveters je njen klub.

"Nama hokejašicama je potrebna jedna kvalitetna, održiva liga, jer proteklih godina živjeti od hokeja je bilo nemoguće. Ja sam bila jedna od plaćenijih igračica, ali se recimo ne mogu porediti sa svojim bratom", često je govorila Kessel.

Angelina Goncharenko

Angelina Goncharenko je dvadesetpetogodišnjaka je iz Moskve, igračica Torpeda iz Moskovskog Regiona. S obzirom na to da je relativno mlada, ona je s reprezentacijom uspjela tek uzeti dvije bronce na svjetskim prvenstvima, ali već određeno vrijeme privlači pažnju svojim fotografijama.

Viona Harrer

U svijetu ženskog hokeja vrlo zanimljiva pojava je Viona Harrer koja je s 33 godine vrlo iskusna. Dugo vremena je radila kao sportski vojnik u skupini za promociju sporta u Bundeswehru,  bila je prva žena koja je branila u jednoj muškoj ekipi, onoj Tölzer Profimannschafta.

"Sjećam se kako je bilo problema s obzirom na to da nisam visoka pa su udarci prema meni  završavali u predjelu vrata, glave, a takve udarce je najteže braniti. Nakon nastupa na Olimpijadi u Sočiju sam odlučila ostaviti opremu za golmane i krenuti samo s klizaljkama, igrati u obrani", sjeća se Viona. 

Hilary Knight

Ona u svojoj riznici ima osam zlatnih medalja koje je osvajala na svjetskim prvenstvima od 2008. godine do danas. Pored toga ima jedno zlato s posljednje Olimpijade i dva srebra. Bila je igračica Les Canadiennes de Montreal prije nego što će se kanadska ženska hokejaška liga raspasti.

- Mislite na sve navijače i sve koji su se trudili - aktualne igračice, bivše igračice. To je bilo kao kada vam se odlomi komad srca.Već godinama povezujemo riječ" profesionalac "s CWHL-om i NWHL-om i, da budem iskrena, mislim da to uopće nije profesionalno, mišljenja je Knight koja je na tragu svoje kolegice Amande Kessel

Hokej je počela trenirati s pet godina, kasnije je postala prva igračica američkog porijekla koja je osvojila MVP kanadskoj ženskoj hokejaškoj ligi.

"Kad stanem na led, to je kao da ulazim u drugi svijet. To je poput svetišta. Sve moje brige i stres propadaju mi s ramena", kaže Hilary koju mnogi vole nazvati Waynom Gretzkim ženskog hokeja.

Maggie Cory

Kada se njena fotografija pojavila na internetu, mnogi su poludjeli za ovom plavokosom djevojkom koja je branila boje Univerziteta Ohio State. Posebno nakon što se pojavio tvit u koje je pisalo je li hokejaški vratar Ohio State najzgodnija sportašica koledže sporta u Americi tamo 2017. godine. S obzirom na to da je vrlo mlada igračica, pred njom je svakako velika karijera.

U tom nekom TOP društvu svakako bi svoje mjesto mogle naći igračice poput Halli Krzyzaniak, Kanađanke, njene zemljakinje Emerance Maschmeyer, Njemice Tanje Eisenschmid ili Finkinje Susane Tapani.

Kopirati
Drag cursor here to close