Briga o mladima

Naša djeca Mostar otvaraju butik s novim imenom

U budućem periodu Udruženje će nastojati kroz svoje projketne aktivnosti i ogranke poduzetništva dati priliku i mogućnosti za osnažvanja, radna osposbljavanja i zapošljavanja što većeg broja omladine bez roditeljskog staranja.
Lifestyle / Flash | 09. 02. 2018. u 08:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje građana 'Naša djeca-Our kids u BiH' u cilju realizacije svoje humanitarne misije osnovalo je društvo sa ograničenom odgovornošću 'Prijetelji – Friends' d.o.o.

Prvi ogranak 'socijalnog poduzetništva' Udruženja ima za cilj radno osposobljavanje i upošljavanje omladinaca koji su odrasli u Dječjim domovima i koji po punoljetstvu napuštaju institucionalni smještaj.

Second hand 'Prijatelji – Friends' butik, koji je i u prethodnom periodu bio jedan od projektnih aktivnosti Udruženja sada je ogranak Udruženja registriran u skladu sa propisima i zakonskim odredbama društva sa ograničenom odgovornošću.

Iz menadžmenta Udruženja poručuju da će Vrata svog čarobnog dobrotvornog kutka 'Prijetelji – Friends' svečano otvoriti u subotu 10.2. sa početkom u 8 sati. "Ističu da nisu zadovoljni činjenicom da u našoj državi nije definiran zakon koji jasno propisuje i uređuje odredbe socijalnog poduzetništva, dakle, ono kroz zakonske odredbe ne postoji, iako ima za cilj društveno dobro, a ne osobni interes pojednica", navodi se iz U.G. 'Naša djeca'.

Da bi uspješno i transparentno realiziralo svoju humanitarnu misiju u korist djece i omladine bez roditeljskog staranja, Udruženje je registriralo društvo sa ograničenom odgovrnošću koje iako će raditi društveno korisne aktivnosti u korist djece i omladine bez roditlejskog staranja nažlost, neće biti oslobođeno državnih pristojbi i naknada, te istim podliježe kao i svaki drugi privatni poduzetnik.

Aida Kajan predstavnica Udruženja poručila je: "U svim uređenim europskim zemljama postoji jasna granica i razlika između privatnog i socijalnog poduzetništva.

U našoj državi nažalost granice kojima bi se omeđilo što jest, a što nije socijalno poduzetništvo su još uvijek zamagljene, jer nisu jasno definirane i određene Zakonskim odrednicama.

Za omladince koji su odrasli u Dječjim domovima kada navrše 18 godina i moraju iste napustiti, život ne prestaje. Iako država nažalost još nije prepoznala važnost sustavne podrške osnaživanja navedene populacije s ciljem rješavanja njihovih osnovnih egzistencijalnih pitanja, oni ne mogu čekati sutra, jer moraju živjeti danas!

U budućem periodu Udruženje će nastojati kroz svoje projketne aktivnosti i ogranke poduzetništva dati priliku i mogućnosti za osnažvanja, radna osposbljavanja i zapošljavanja što većeg broja omladine bez roditeljskog staranja kako bi im pomogli u rješavanju osnovnih egzistencijalnih pitanja", navodi Kajan.

S vjerom u dobročinstvo pozivaju se građani da podrže njihov humanitarni rad, tako što ćete posjetiti njihov prodajni ogranak na adresi: Maršala Tita 125. svakim danom u vremenskom peridu od 8 do 20 sati. Udruženja poput 'Naše djece – Our kids u BiH' u svojoj humanitarnoj misiji realizira društveno korisne projekte koji zavrijeđuju podršku svih nas.

Kopirati
Drag cursor here to close