Još jedna -ijada

Nakon kestenijade, grahijade ... stigla i grobarijada

Veliki je odziv kolega, a osim pogrebnika iz Srbije došli su i iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske, Bugarske...
Lifestyle / Flash | 22. 10. 2018. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pored Kupusijade, Pasuljijade (Grahijade) Raštikijade, Kestenijade i sličnih zabavnih okupljanja ustalila se i Grobarijada odnosno okupljanje vlasnika pogrebnih poduzeća. Ove godine kolege iz te branše okupile su se u Despotovcu (Srbija), a torta na kraju proslave bila je u obliku vijenca, piše B92.

Općepoznati slogan pogrebnih poduzeća "Vaše je samo da umrete, a ostalo je naša briga" izgovara se kroz šalu, a sudionici nisu željeli javno govoriti slične pošalice, iako kažu da ih ima mnogo.

Organizatori Grobarijade se slažu da je cilj okupljanja druženje i upoznavanje kolega i da se ta manifestcija prakticira već nekoliko godina unazad. 

Veliki je odziv kolega, a osim pogrebnika iz Srbije došli su i iz Makedonije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunjske, Mađarske, Bugarske...

Pogrebnik iz Hrvatske kaže da lijepo surađuje sa kolegama iz Srbije i nada se da će i kod njih biti organizirana Grobarijada.

"Imali smo i tortu u obliku sanduka, ali to je bilo na Grobarijadi 2015. godine, koju je organizirao pogrebnik Drnda. Ove godine je torta bila u obliku suze, što ima višestruku simboliku. Grobarijadu može prirediti bilo koji pogrebnik. Ove godine sam to bio ja, sljedeće će biti netko drugi", objašnjava Slaviša Milenković iz pogrebnog poduzeća "Suza" u Despotovcu.

Kopirati
Drag cursor here to close