Memorijalni koncert

Mostarski glazbenici se prisjetili preminulog frontmena benda Tatoo

Mikša je rođen u Zagrebu 1980. godine. Svirao je gitaru i saksofon, a bavio se i slikarstvom. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.
Lifestyle / Flash | 16. 05. 2018. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je organiziran memorijalni koncert posvećen Daliboru Popoviću Mikši iz benda 'Tatoo'. Koncert je održan u OKC 'Abrašević'. Popović je preminuo u Beogradu 13.10. prošle godine od posljedica srčanog udara.

Na ovom, memorijalnom koncertu nastupili su 'MORT', 'Floridus', 'Tupas mene', 'Smooth groove', 'Jufkamental', a promoviran je i spot benda 'Tatoo' pod nazivom 'Veliki bit'.

"Dalibor Popović je bio frontmen benda 'Tatoo', bio je i multi talenat, multiinstrumentalist. Bili smo itekako vezani za Mostar i Muzički centar 'Pavarotti', jer smo tu snimali album 'U nebogled'. Nakon njegove smrti, ostalo je dosta neiskorištenog materijala, a mi smo kao bend odlučili da napravimo od toga spot.

Promocija je do sada održana u Banja Luci i Prijedoru, a najzda smo stigli i u Mostar gdje je osim spota održan i koncert. Ono što predstoji u narednom periodu je snimanje novog albuma sa gostima i nekim novim članovima benda koje smo pronašli upravo ovdje u Mostaru", kazao je za Bljesak.info basista benda Mihajlo Vukić Miki.

Prije nekoliko dana u Banja Luci je ovim povodom održana konferencija za medije gdje su govorili članovi benda, ali i članovi glazbene produkcije RTRS. "Album 'U nebogled' izrodio je izuzetne pjesme. Sada je došao red da publika čuje singl 'Veliki bit' koji se izdvaja kao favorit", rekao je Mihajlo Vukić, član ove grupe.

"Spot smo radili uz pomoć prijatelja iz produkcije 'Friends', a prati pjesmu na kojoj je kao i na prethodna dva singla 'Para' i 'Radio' vokale otpjevao pokojni član benda Dalibor Petrović Mikša", kazao je Vukić.

Mikša je rođen u Zagrebu 1980. godine. Svirao je gitaru i saksofon, a bavio se i slikarstvom. Akademiju likovnih umjetnosti završio je u Banja Luci u klasi profesora Radomira Kneževića.

Bend 'Tattoo', čiji je bio frontmen, Mikša je osnovao 1995. godine u Prijedoru. Pobijedili su na 'Zaječarskoj gitarijadi' 1997. godine i na festivalu klupskih bendova 'Battle of the bands' 2009. godine u Beogradu. Mikša nije dočekao spot i promociju novog albuma grupe 'Tattoo' pod nazivom 'U nebogled', koji je rađen u glazbenoj produkciji Radio-televizije Republike Srpske.

Kopirati
Drag cursor here to close