Drugi ciklus

Mostar dobio najbolje pojedince turskog streličarstva

Natjecanje je započelo nakon objašnjenja o pravilima i sistemu bodovanja.
Lifestyle / Flash | 09. 02. 2019. u 14:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Održano je završno natjecanje 2. ciklusa tečajeva tradicionalnog turskog streličarstva, koji su organizirani u suradnji Instituta 'Yunus Emre' Mostar i Sportske asocijacije 'Dragons'.

Uvodni govor je održao Yunus Dilber, direktor Instituta 'Yunus Emre' Mostar. U svom govoru je istaknuo zadovoljstvo na ostvarenoj suradnji i zahvalnost Sportskoj asocijaciji 'Dragons', koja je sudjelovala u očuvanju ove tradicije. Na kraju svog obraćanja je poželio sreću svim sudionicima ovog natjecanja.

Polaznik naprednog stupnja tečaja tradicionalnog turskog streličastva Almin Dadić, u svom obraćanju je iskazao da nisu samo savladali vještine ovog tečaja, već da su uz to i došli do novih saznanja o turskoj kulturi i povijesti. Polaznica početnog stupnja tečaja Sanela Kuko, je naglasila da ih je streličarstvo podučilo kako savladati prepreke, boljoj disciplini i boljem stavu.

Natjecanje je započelo nakon objašnjenja o pravilima i sistemu bodovanja. Nakon petog kruga natjecanja, dobili smo pobjednike početne i napredne grupe. Najzapaženije rezultate napredne grupe ostvarili su: Aldin Musa Droce - 3. mjesto; Almina Baralija - 2. mjesto; Suljo Cikotić -1. mjesto. Medalje za prva dva mjesta uručio je Yunus Dilber, direktor Instituta 'Yunus Emre', a medalju za pobjednika uručio je zamjenik konzula u Mostaru, Bilal Köse.

Medalje za najbolje ostvarene rezultate u početnoj grupi uručio je Alen Jaganjac, uime Sportske asocijacije 'Dragons'; 3. mjesto je osvojio Amel Baljić, 2. mjesto Nidal Keskin, a najveći broj poena ostvario je Mili Kapić. Program i natjecanje su završeni nakon uručivanja certifikata za polaznike tečaja.

Kopirati
Drag cursor here to close