Fondacija Slipičević

Mostar: Uspješnim mladim ljudima uručene nagrade

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su akademska glumica Maja Zećo i duo Emin i Emina iz Rock škole Mostar, a plesni perfomans izvele su najmlađe članice PS 'Mo-stars'.
Lifestyle / Flash | 21. 09. 2018. u 00:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Fondacija 'Slipičević' upriličila je u Centru za kulturu svečanost prilikom koje su dodjeljene nagrade za neke od najuspješnijih ljudi s područja Mostara iz različitih sfera života.

Nagrade 'Nijaz Slipičević' dodijeljene su Mostarskoj asocijaciji sporta (novčana nagrada od 1000 KM, plaketa i medalja), zatim Plesnom studiju 'Mo-stars' (1500 KM, plaketa i medalja), te Ivanu Klepiću (2000 KM, plaketa i medalja).

Dobitnike je odabrao stručni žiri u sastavu Dragan Marijanović, Elvedin Nezirović, Goran Karanović, Salko Pezo i Dragi Šestić.

Foto: Bljesak.info / Detalj sa svečanosti dodjele nagrada

Mostarska asocijacija sporta (MAS) je nagradu dobila za ustrajan rad na popularizaciji sporta među mladima Mostara. Zahvaljujući Mostarskoj Asocijaciji sporta, preko tisuću mladih ljudi, dječaka i djevojčica, otrgnuti su od ulice i dovedeni na sportske terene kroz godine rada različitih ogranaka ove sportske asocijacije koja kontinuirano radi s ciljem da se sport Mostara podigne na viši nivo.

Plesni studio 'Mo-stars' je dobio nagradu za niz osvojenih nagrada u protekloj godini, te kontinuiran rad sa djecom i mladima kroz period od 24 godine. Plesni studio 'Mo-stars' u 2018. godini, osvojio je deset prvih mjesta na Mediteran open Dance-u, pet prvih mjesta na Državnom prvenstvu u Vitezu, te četiri prva mjesta u različitim kategorijama na Bar Mediteran Best Dance-u u Crnoj Gori.

Foto: Bljesak.info / Nastup članica Mo-stars

Kroz godine rada ovog plesnog studija, koga s razlogom zovu ambasadorima Mostara i BiH, prodefiliralo je oko 10.000 djece i mladih uzrasta od tri do 30 godina. 'Mo-stars' je ovog tjedna proslavio 24. rođendan.

Karatist Ivan Klepić, reprezentativac BiH, prvu nagradu dobio je za titulu europskog prvaka i širenje slave Mostara u Europi. Reprezentativac Bosne i Hercegovine, Ivan Klepić, osvojio je prvenstvo Europe u karateu, u seniorskoj kategoriji preko 84 kilograma na šampionatu koji se održao u Novom Sadu, čime je potvrdio da se u Mostaru formiraju vrhunski sportaši.

"Ova nagrada će mi biti dodatni motiv u budućnosti. Sljedeća stanica mi je u studenom u Madridu gdje će biti održano Svjetsko prvenstvo, a dugoročni cilj za koji se pripremam neko vrijeme je Olimpijske igre 2020. u Tokiju, obzirom da je karate tek ušao u obitelj olimpijskih sportova.

Foto: Bljesak.info / Uručenje nagrade za Ivana Klepića

Željan sam uspjeha, mlad sam, zdrav i radim na tome da donesem u BiH i Mostar medalju s Olimpijskih igara", kazao je Klepić.

Inače, Fondaciju 'Slipičević' pokrenuo je Hari Slipičević u znak sjećanja na svog oca Nijaza. Vizija Fondacije je jednaka onoj koju je imao Nijaz Slipičević - humanizam, tolerancija, dostojanstvo, pravda, prosperitet. Cilj Fondacije je pomoći onima kojima je u tom trenutku najpotrebnije, počevši od pojedinaca, kulturnih ustanova, sportskih klubova i dr. U fokusu je riječ humanizam.

U umjetničkom dijelu programa sudjelovali su akademska glumica Maja Zećo i duo Emin i Emina iz Rock škole Mostar, a plesni perfomans izvele su najmlađe članice PS 'Mo-stars'.

Kopirati
Drag cursor here to close