Lijep dan za Mostar

Mostar: Karavana Europ' Raid razveselila dvije ustanove

Prema riječima Laidina, u svakom vozilu se nalazi po tri osobe i svaka osoba je donirala po 100 kg školskog materijala i sportske opreme.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2018. u 18:44 Bljesak.info/Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peto izdanje Europ'Raid donosi vedrinu u naš grad. Nesvakidašnji događaj za Dječji dom Mostar učinio je ovaj dan nezaboravnim. Osim posebnog doživljaja ovaj događaj ima i humanitarni karakter. Značajna donacija 4 000 kilograma školskog i sportskog materijala djeci tog doma učinit će lakši početak školske godine.

Sudionici Europ'Raida, njih 120, posjetili su u petak sa svojih 40 autentičnih automobila "Peugeot 205" Javnu ustanovu Dječji dom Mostar kojoj su tom prilikom donirali četiri tone školskog materijala i sportske opreme.

Predsjednik organizacije Europ'Raid Benjamin Laidin kazao je kako je cilj te organizacije proći 20 europskih zemalja kroz 23 dana kako bi se dostavila, odnosno donirala školska oprema većem broju škola, a posebno onim u BiH, Albaniji, Makedoniji i Bugarskoj.

"U početku, 2014. godine, imali smo samo četiri automobila i 12 sudionika, a danas brojimo 250 automobila te 750 sudionika. Ove godine organizirali smo pet humanitarnih akcija u četiri različite države, a danas smo tu u Mostaru, nakon kojega idemo u Albaniju, Makedoniju i Bugarsku", istaknuo je Laidin.

Direktorica Javne ustanove Dječji dom Mostar Dalida Demirović naglasila je kako je ovo prvi put da Europ'Raid dolazi u tu ustanovu, kao i da njima nije potrebna tolika količina školskog materijala i sportske opreme.

"J.U. Dječji dom Mostar će u dogovoru s organizatorima donirati određenu količinu školskog materijala i sportske opreme, prije svega klubovima gdje naša djeca treniraju, te školama u koje idu", kazala je Demirović.

U isto vrijeme, članovi tog karavana su posjetili i Centar za djecu s posebnim potrebama 'Los Rosales' gdje je također stiglo 40 vozila i oko 120 članova Europ' Raid-a. Prema riječima Laidina, u svakom vozilu se nalazi po tri osobe i svaka osoba je donirala po 100 kg školskog materijala i sportske opreme.

Direktorica centra 'Los Rosales' Mirna Mezit je za Bljesak.info rekla: "Ovo je druga godina da članovi ovog karavana dolaze u naš Centar i doniraju različite stvari. Riječ je o igračkama, školskom priboru i sportskoj opremi. Riječ je o četiri tone takvog pribora koji će nam jako dobro doći u aktivnostima koje slijede. Nadamo se da će se suradnja nastaviti, jer je ovo jedna lijepa i humana priča za naš Centar".

Inače, Europ'Raid je prva europska avanturistička humanitarna karavana koja u 23 dana prolazi put od 10.000 km kroz 20 zemalja. Sudionici u svojim old-timer automobilima Peugeot 205 voze od zapada na istok Europe, zaustavljaju se u 23 europska grada domaćina i darivaju školsku, sportsku i medicinsku opremu. Karavana traje od 28.7. do 19.8., a u njoj sudjeluje 750 mladih ljudi iz Francuske i Belgije.

Kopirati
Drag cursor here to close