Mladi

Mostar: Defileom učenika obilježit će se Dan neovisnosti BiH

Na Španjolskom trgu od 10:45 sati će biti održana manifestacija sa svečanim programom obilježavanja Dana neovisnosti BiH.
Lifestyle / Flash | 26. 02. 2020. u 22:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru obilježavanja Dana neovisnosti BiH, u Mostaru će biti upriličen niz kulturnih i kulturno - zabavnih sadržaja.

U petak 28.2. od 9:45 sati bit će održana zajednička manifestacija osnovnih i srednjih škola Mostara, a pod nazivom 'Volim BiH'. U navedeno vrijeme će se učenici okupiti na Starom mostu odakle će krenuti defile ulicama grada.

Defile učenika, nastavnog osoblja, roditelja i građana će ići Ulicom Rade Bitange, kroz Cernicu i Šantićevu ulicu, zatim ulicom kardinala Stepinca (ispred Mepasa), ulicom kneza Domagoja do Španjolskog trga.

Na Španjolskom trgu od 10:45 sati će biti održana manifestacija sa svečanim programom obilježavanja Dana neovisnosti BiH. Realizaciju ovih aktivnosti podržao je Grad Mostar, ministarstvo obrazovanja, znanosti kulture i sporta HNŽ i druge institucije.

Dan poslije, u subotu 29.2. u organizaciji Doma kulture Blagaj, osnovnih i srednjih škola Mostara, te ustanova Muzej Hercegovine Mostar, Centra za kulturu i KUD-a Blagaj održat će se program pod nazivom 'Stazom bosanskih vitezova'.

U okviru programa od 10 sati planiran je pohod mladih i građana prema Starom gradu Blagaj (okupljanje sudionika pohoda je ispred šehidskog turbeta). Kroz Blagaj će uslijediti i defile konjanika (od 10:30 sati), a centralni program će se održati od 12 sati na Starom gradu Blagaj gdje će biti upriličen igrani program, kratki povijesni prikaz i sat povijesti uz prof. Envera Imamovića. U podnožju Starog grada održat će se zabavni dio programa.

Kopirati
Drag cursor here to close