Obljetnica i svečanost

Mostar: 55 izviđačkih godina

Odred izviđača Stari grad osnovan je 1964. godine u Mostaru, pod imenom Odred izviđača 'Gojko Vuković', koje je nosio do rata.
Lifestyle / Flash | 25. 11. 2019. u 09:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom obilježavanja 55 godina postojanja Odreda izviđača Stari grad Mostar, u restoranu 'Napolitano' u Mostaru u nedjelju navečer je održana prigodna svečanost.

Na svečanosti su bili prisutni brojni prijatelji i članovi spomenutog odreda. U kratkom službenom dijelu programa predstavljen je rad u proteklih godinu dana, prisutni su čuli dvije pjesme, a uručene su i zahvalnice, te plakete zaslužnim pojedincima i ustanovama koji podržavaju rad Odreda izviđača Stari grad.

Dan prije ove svečanosti u prostorijama O.I. Stari grad održana je akademija gdje su uručeni letovi, zvijezde, vješarštva, a proglašeni su i najbolji među njima. Diplome za najbolje u protekloj godini dobili su Farah Serdarević (najbolja pčelica), Narcis Džumhur (najbolji poletarac), Selma Gosto (najbolja planinka) i Kenan Kurtović (najbolji izviđač).

Inače, Odred izviđača Stari grad osnovan je 1964. godine u Mostaru, pod imenom Odred izviđača 'Gojko Vuković', koje je nosio do rata. Kroz odred je od osnivanja do danas prošlo više tisuća mladih ljudi.

Odred izviđača Stari grad je organizacija koja je prije rata bivala odlikovana najvećim izviđačkim priznanjima 'Partizanski odred'. Također dobitnici su najvećeg izviđačkog priznanja koje jedan odred može dobiti, a to je 'Zlatni javorov list'.

Kopirati
Drag cursor here to close