Natjecanje na nivou FBiH

Mladi iz devet županija FBiH pružali prvu pomoć u Mostaru

"Na ovom natjecanju se okupilo više od 100 natjecatelja iz devet županija FBiH. Natjecatelji su bili podijeljeni u 18 ekipa iz reda podmlatka i omladine. Oni su na devet poligona koji su bili razmješteni po Sjevernom logoru ...
Lifestyle / Flash | 13. 05. 2018. u 18:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar je bio domaćin 21. natjecanju iz pružanja prve pomoći za područje Federacije BiH, a u organizaciji Crvenog križa FBiH.

Natjecanje je organizirani u okviru tjedna Crvenog križa koji se obilježava od 8. do 15. svibnja. Na samom otvaranju na igralištu u Sjevernom logoru izvučeni su startni brojevi za ekipe, a uslijedila su i kratka obraćanja tajnika Crvenog križa Mostara Alena Kajtaza i predsjednika Crvenog križa FBiH Ive Juričevića.

"Na ovom natjecanju se okupilo više od 100 natjecatelja iz devet županija FBiH. Natjecatelji su bili podijeljeni u 18 ekipa iz reda podmlatka i omladine. Oni su na devet poligona koji su bili razmješteni po Sjevernom logoru pokazivali umijeće iz pružanja prve pomoći.

Poligoni su napravljeni dosta kreativno i interesantno, te su natjecatelji mogli pokazati svoje znanje i reakciju na pojačan priliv migranata, nesreće u minskom polju, prometnoj nesreći, incident (pucnjava) na svadbi, potresu, požaru, a jedan specifičan poligon je bio gdje se provjeravao pristup naših volontera kod osoba sa poteškoćama u razvoju", kazao je za Bljesak.info glavni sudac natjecanja Jasmin Nikšić.

Bljesak.info / Natjecanje u pružanju prve pomoći u Mostaru

"Drago mi je da smo prepoznati kao jedan ozbiljan organizator natjecanja, ne samo iz pružanja prve pomoći nego i inače natjecanja koji se organiziraju na nivou FBiH, ali i na nivou BiH. Ovo je već treći ili četvrti put da je Crveni križ Mostar dobio priliku da bude domaćin, što dovoljno govori da je naš kvalitet i naše mogućnosti koje možemo pružiti netko prepoznao.

Na ovom natjecanju je sudjelovalo oko 250 sudionika, odnosno više od 100 natjecatelja, a sve ostalo je prateće osoblje i gosti iz drugih organizacija. Zaista mi je zadovoljstvo da smo ugostili sve ove ljude i da nas je vrijeme poslužilo. Žao mi je što nismo mogli ovo natjecanje organizirati na cijelom području Mostara da se vidi koliki značaj daje Crveni križ u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara", izjavio je za Bljesak.info tajnik Crvenog križa Grada Mostara Alen Kajtaz.

"Zadovoljan sam sa svim što sam vidio, kako sa organizacijom poligona, tako i sa markirantima i drugim sudionicima u ovom projektu. Generalno sam zadovoljan sudionicima natjecanja, te se nadam da će se ovaj događaj iz godine u godinu unaprijeđivati", rekao je za Bljesak.info supervizor natjecanja i član komisije za žalbe, doktor Enes Osmanović - kardiolog u Centru za srce u Tuzli. Također, napomenuo je kako je uloga supervizora u ovom projektu prvi put uvedena, te kako se nada da će opravdati povjerenu mu ulogu.

Bljesak.info / Natjecanje u pružanju prve pomoći u Mostaru

U kategoriji Omladina najviše su pokazali ovi timovi:
1. Tim mladih Crvenog križa općine Kiseljak - SBŽ
2. Srednja zubotehnička škola Sarajevo - KS
3. Tim mladih Crvenog križa 'Tutti Fratelli' Orašje - Posavska županija.

U kategoriji Podmladak prva tri mjesta su zauzeli:
1. O.Š. 'Pofalići' Sarajevo - KS
2. O.Š. 'Harmani I' Bihać - USK
3. O.Š. 'Miladije' Tuzla - Tuzlanska županija.

Crveni križ FBiH će svoj tjedan završiti akcijom dobrovoljnog darivanja krvi, 15. svibnja, u Roditeljskoj kući, u suradnji sa udruženjem 'Srce za djecu'.

Kopirati
Drag cursor here to close