Dosjei X

Misteriozne 'vatrene kugle' iznad Čilea

Stanovnici Dalcahue, obalnog grada u južnom dijelu otoka Chiloé objavili su na društvenim mrežama tweetove i fotografije neidentificiranih letećih objekata.
Lifestyle / Flash | 03. 10. 2019. u 13:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: National Geology and Mining Service of Chile / Istraživanje tla

Misteriozne 'vatrene kugle' koje su letjele nebom iznad Čilea i srušile se na čilenaski otok nisu meteori, tvrde vladini znanstvenici. Ovakve tvrdnje su oduštevile NLO fanatike diljem svijeta.

Stanovnici Dalcahue, obalnog grada u južnom dijelu otoka Chiloé objavili su na društvenim mrežama tweetove i fotografije neidentificiranih letećih objekata. 'Vatrene kugle' su se navodno srušile na više lokacija u gradu.

The UFO Chronicles on Twitter

Mysterious Fireball 'Not' a Meteor - Technically, we're talking about unidentified flying objects. Yes, UFOs. Although nothing big or well-piloted enough to reopen The X-Files for, it would seem. #UFO #Spacejunk #Chile https://t.co/rEBqgNaNCJ

Čileanska Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo angažirala je znanstvenike koji su istraživali 'vatrene kugle' te rasporedila timove koji su prikupljali uzorke na lokacijama na otoku Chiloé, gdje su se navodno srušile kugle.

U izvješću koje je Nacionalna služba za geologiju i rudarstvo izdala, znanstvenici su dali zaključak 'kako nisu pronađeni ostatci, dijelovi ili dokazi o meteoritima', koje su iza sebe ostavili ovi svijetleći objekti.

Bez obzira na to što su ti tajanstveni objekti bili, ostavili su trag iza sebe u obliku spaljenog lišća.

Sernageomin on Twitter

DALCAHUE! Tras el trabajo en terreno realizado el día de ayer por geólogos de la Of. Técnica de @Sernageomin en #PuertoVaras, el Servicio descarta preliminarmente caída de meteorito en Dalcahue. Revisa nota completa en ▶️ https://t.co/SX35p1hfLo

Mještani, s kojima su razgovarali znanstvenici, su izjavili da nisu čuli buku povezanu s udarcima niti je itko svjedočio sudaru ovih objekata sa tlom.

Znanstvenici su izjavili da će nastaviti analizirati uzorke tla i objaviti cjelovitije izvješće u narednim tjednima, javljaju lokalni mediji. Do tada, kad su u pitanju svemirske krhotine i izvanzemaljski posjeti, skeptici i vjernici prisiljeni su sami donijeti zaključke o ovim događajima.

Kopirati
Drag cursor here to close