Iskre budućnosti

Festivalski dani u Stocu počinju koncertom Mustanga i Atomskog skloništa

Festival 'Iskre budućnosti' će se održati u Stocu sve do 11.8.
Lifestyle / Flash | 14. 07. 2018. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju 15.7. u Stocu, u sklopu festivala "Iskre budućnosti", nastupaju mostarski bend Mustang i pulske legende Atomsko sklonište. Tim povodom razgovarali smo sa grupom Mustang.

Bend Mustang preferira rock glazbu, otkud zanimanje baš za taj žanr glazbe?

Mustang: Svi članovi benda već odavno slušaju rock, hard rock, metal i slične glazbene žanrove, odrasli smo na tome, te nam je svima bila želja svirati u rock bendu i praviti autorske pjesme. Stvarno uživamo u tome.

Svirati sa legendarnim Atomskim skloništem nije mala stvar. Kako dokazati kvalitetu Mustanga pred njima i pred stolačkom publikom?

Mustang: Biti u istoj rečenici sa Atomskim skloništem je velika stvar, a pogotovo dijeliti pozornicu s njima. Ogromna je to čast i zadovoljstvo, ali i odgovornost. Dobro smo se pripremili, kao i uvijek pred nastupe, tako da smo uvjereni da nećemo razočarati. Zahvaljujemo se organizatorima i Atomcima na ukazanoj prilici. Jedva čekamo nastup!

Ima li na vidiku neke suradnje Mustanga sa nekim izvođačem ili grupom?

Mustang: Iskreno se nadamo da će se odgođeni koncerti sa legendom heavy metala, bivšim pjevačem Iron Maidena Blaze Bayleyem, održati ove godine ili barem sljedeće. Prošle godine bili smo odabrani kao predgrupa na dva njegova koncerta, u Sarajevu i Mostaru, međutim zbog nepredviđenih okolnosti koncerti su odgođeni u gotovo zadnji trenutak.

Nakon velikog broja nastupa, gdje je Mustang bio najbolje prihvaćen od publike?

Mustang: Možemo stvarno biti presretni, jer gdje god da smo svirali lijepo smo bili prihvaćeni. Nadamo se da će se to i nastaviti, te da ćemo još dugo godina uživati i mi i publika.

Gdje su planirani koncerti u ostatku ljeta (ili godine)?

Mustang: Pored nastupa u nedjelju, 15.7. sa Atomskim skloništem, nastupamo i na Rastok Festu 4.8., te smo u pregovorima s organizatorima koncerata i još nekoliko festivala u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, tako da vjerujemo da nas čeka stvarno zanimljivo ljeto. Nakon ljeta, počinjemo finalizirati drugi album, ali ćemo i nastupati po regiji, a možda i šire, ovisno o okolnostima.

Video: Mustang - Light in the dark

Bend Mustang čine: Marin Bevanda - gitara, Boris Boras - bas, Vladan Đukanović - vokal, Josip Perić - bubnjevi. Mustang je rock bend osnovan u Mostaru krajem 2013. godine. U jesen 2015. kreću u studio, i snimaju album nazvan 'On with the Fight'. Album sadrži 11 pjesama i sve pjesme napisane su na engleskom jeziku, a izdala ga je renomirana diskografska kuća 'One Records' (Whitesnake, Toto, Blackmore's Night, Smak, Divlje Jagode, Riblja Čorba...) 12.03.2016.

Među značajnijim nastupima izdvajaju se Mostar Summer Fest 2014., F.A.R.S.A. Fest 2014., ST-@rt Fest 2015. i 2017., Mostar Rock Night 2016, Inkubator Fest 2016., Rock Am Lake 2017., Ilidža Rock Fest 2017., a bend je nastupao i kao predgrupa renomiranim bendovima kao što su Divlje Jagode, Osvajači i sl.

U tijeku je rad na drugom albumu, što potvrđuje da misle ozbiljno i da ne misle stati. Mustang ima preko 20,000 sljedbenika na društvenim mrežama, računajući sveukupno Facebook, Twitter i ReverbNation sljedbenike.

Festival 'Iskre budućnosti' će se održati u Stocu sve do 11.8. Tako publiku očekuje koncert benda Mustang i Atomsko sklonište 15.7., već 17.7. bit će upriličena izvedba predstave 'Cosa Nostra' Minke Muftić, 19.7. stiže bend 'Conquering lion' koji će održati svoj koncert, dok je za 22.7. planiran izbor sportaša za 2017/2018. godinu. Ovaj festival nudi još niz sadržaja, a završit će koncertom Željka Samardžića 10.8.

Kopirati
Drag cursor here to close