Dva sata i 14 minuta

Ekipa Stablina pobjednici 21. neretvanskog Maratona lađa

Pobjednička ekipa Stablina ostvarila je rezultat od 2 sata i 14 minuta, što je jako blizu najboljega rezultata ostvarena na dosadašnjim maratonima, od dva sata i devet minuta.
Lifestyle / Flash | 11. 08. 2018. u 20:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pobjednici 21. neretvanskog Maratona lađa su ekipa Stablina, iz naselja u blizini Ploča, koji su put od 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča preveslali za dva sata i 14 minuta, druga je ekipa "Argo" iz Bjelovara, a treći su u cilj uveslali "Gusari" iz Komina.

  Na večerašnjoj svečanosti pobjednici će dobiti na dar prijelazni veliki Domogojev štit i mali štit u trajno vlasništvo.

 Pobjednička ekipa Stablina ostvarila je rezultat od 2 sata i 14 minuta, što je jako blizu najboljega rezultata ostvarena na dosadašnjim maratonima, od dva sata i devet minuta, prenosi Hina.

Na Maraton neretvanskih lađa stigla i predsjednica Grabar Kitarović

Pogledajte galeriju: Na Maraton neretvanskih lađa stigla i predsjednica Grabar Kitarović

 Bjelovarski lađari, ekipa "Argo"a koji su na cilj stigli  kratko nakon pobjednika, su i jedina ekipa koja nije iz doline Neretve, a pobijedili su na maratonu. Prijelazni veliki Domogojev štit i mali štit u trajno vlasništvo pripali su im 2016. a na prošlogodišnjem jubilarnom - 20. Maratonu lađa - također su, kao i ove godine, osvojili drugo mjesto.

Do sada najtrofejnija ekipa - kominski "Gusari" ovaj su put u cilj ušli treći.

 Maraton duž Neretve, od 22 i pol kilometra, kako se procjenjuje,  pratilo oko 40 tisuća ljudi. 

 Maraton lađa, 21. po redu, počeo je u subotu poslijepodne ispod mosta u Metkoviću gdje je plotunom kuburaške skupine označen start 26 posada. U svakoj od posada je deset veslača, te bubnjar i parićar, odnosno kormilar.

 Natjecanje je, ploveći u posebnome brodu, pratila i predsjednica Republike Kolinde Grabar Kitarović, pokroviteljica manifestacije u društvu izaslanika predsjednik Vlade Damira Krstičevića, izaslanika predsjednika Hrvatskoga sabora Branko Bačić, zapovjednika Hrvatske ratne mornarice Ive Raffanallija, zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandić i drugi. 

 Predsjednica Grabar-Kitarović uručit će pobjednicima u subotu navečer u Pločama veliki prijelazni Domagojev štit, te mali štit u trajno vlasništvo.

Kopirati
Drag cursor here to close