Muke po južini

Deprimirajuće vrijeme: Ne vide se naznake ljeta

Biometeorološke prilike biti će slične kao i proteklih dana. Uslijed utjecaja južine, Moguće su slabije meteoropatske reakcije, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije.
Lifestyle / Flash | 30. 05. 2019. u 08:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Gledam tjedne izlaze ECMWF prognostičkog modela i za nepovjerovati je da u iduća četiri tjedna se jednostavno ne vidi nikakve naznake ozbiljnih dugotrajnijih ljetnih vrućina i sušnog vremena. Štoviše, ovi izlazi su deprimirajući! Moguće su samo kraće ljetne epizode od dva do četiri dana i to je sve. Dakle generalno bi i veliki dio 6. mjeseca mogao proći uz relativno ugodno štoviše i svježe vrijeme uz česte nepogode, lokalno vrlo obilne oborine, ponegdje uz kratkotrajne poplave", napisao je profesor geografije Zoran Zadro na Facebooku.

Prema podacima koje je portalu Bljesak.info ustupio Federalni hidrometeorološki zavod u Mostaru je u svibnju ove godine palo prosječno 178.1 mm kiše.

Od trideset čak 20 dana su bili sa padalinama, dok je u mjesecu travnju u prosjeku palo 187.9 mm kiše.

I sljedećih dana se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima, kiša se očekuju u južnim, istočnim i zapadnim područjima. Tijekom dana, kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju i u ostalim dijelovima. Vjetar slab. U Bosni vjetar prije podne mijenja smjer sa juga na sjever i sjeverozapad, a u Hercegovini vjetar mijenja smjer poslije podne. Jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu zemlje do 22 stupnja.

Biometeorološke prilike biti će slične kao i proteklih dana. Uslijed utjecaja južine, Moguće su slabije meteoropatske reakcije, ponajviše u vidu glavobolje, nervoze, manjka koncentracije.

Podsjetimo, meteorološki servis AccuWeather objavio je veliku prognozu za nadolazeće ljeto za cijelu Europu. Kako najavljuju, većem dijelu Europe prijete opasni toplinski valovi, dok jugoistočnu Europu i Balkan očekuju jake oluje.

Kopirati
Drag cursor here to close