Tradicija

Biciklisti iz Kragujevca na putu za Mostar

Šesnaesti tandem maraton voze biciklisti iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kraljeva i Italije.
Lifestyle / Flash | 25. 07. 2019. u 07:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispred Centra za sport i rehabilitaciju OSI Iskra, zadužbine Delta fondacije u srijedu je startao 16. tandem biciklistički maraton Kragujevac-Užice-Višegrad-Sarajevo-Mostar 2019. Četiri etape puta tri tandem i 20 biciklista u pratnji stručne ekipe vozit će preko 400 kilometara do pobratimskog grada Mostara, navodi se u priopćenju Grada Kragujevca.

Poruka koju ova jedinstvena manifestacija biciklista oštećenog vida, slijepih i slabovidnih pronosi kroz gradove u Srbiji i BiH pored promocije sporta, zdravih stilova života, podrške osobama sa invaliditetom je prijateljstvo.

Sudionike maratona, pored predstavnika Grada dr. Gordane Damnjanović, članice Gradskog vijeća za zdravstvenu i socijalnu zaštitu i Nikole Uroševića, pomoćnika gradonačelnika za unaprjeđenje i razvoj sporta, pozdravio je Goran Nikolić, generalni tajnik Paraolimpijske akademije 'Junior' i upravnik Centra 'Iskra', jedan od osnivača maratona. Paraolimpijac Nikolić prvi put ne vozi ove godine, ali je svojim prijateljima poželio srećnu i sigurnu vožnju.

Foto: Grad Kragujevac / Detalj sa starta maratona

"Ekipu od 20 biciklista čine rekreativci i natjecatelji, ljudi koji vole ovu manifestaciju, koji pedaliraju srcem i time daju veliki doprinos suradnji između dva zbratimljena grada Kragujevca i Mostara", rekao je Nikolić i uručenjem staklene makete bicikla predstavnicima zahvalio se Gradu Kragujevcu kao generalnom pokrovitelju manifestacije i partnerima Crvenom križu i Gradskoj agenciji za promet koji su pozajmili kombi vozila za pratnju biciklistima.

Šesnaesti tandem maraton voze biciklisti iz Jagodine, Leskovca, Čačka, Kraljeva i Italije.

Izdržljive i jake noge, čvrste pedale, sigurnost na cesti i vjetar u leđa biciklistima je poželjela dr. Damnjanović, članica Gradskog vijeća koja je istaknula da tandem biciklistički maraton, sportska manifestacija u kojoj ravnopravno sudjeluju slijepi i slabovidni sa zdravim biciklistima, je najbolji primjer prijateljstva i međusobnog povjerenja, povezuje ljude i gradove u zemlji i regiji, ali i doprinosi unaprjeđenju socijalne inkluzije osoba sa invaliditetom.

Foto: Grad Kragujevac / Detalj sa starta maratona

Biciklisti se u Kragujevac vraćaju u ponedjeljak, 29. srpnja, a u Mostaru će se susresti sa dugogodišnjim prijateljima iz Sportskog saveza, članovima Udruženja skakača 'Mostari', a tradicionalno će prisustvovati na međunarodnoj sportskoj manifestaciji skokovi sa Starog mosta.

Pokrovitelji tandem biciklističkog maratona su veleposlanstvo BiH i gradovi kroz koje biciklisti prolaze, a podršku ovoj ideji od početka pružaju gradovi pobratimi Mostar i Kragujevac.

Kopirati
Drag cursor here to close