EURING

BiH službeno primljena u Europsku uniju za prstenovanje ptica

Kako je objavljeno na Generalnoj skupštini 10. rujna, višegodišnje aktivnosti bh. ornitologa urodile plodom i BiH je konačno postala članica EURING-a.
Lifestyle / Flash | 10. 09. 2019. u 21:00 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosna i Hercegovina službeno je primljena u Europsku unija za prstenovanje ptica (EURING).

"To otvara vrata aktivnijem istraživanju i zaštiti ptica u našoj državi. Znamo da su one dobar pokazatelj očuvanosti prirode, čiste je i obnavljaju, korisne su našim baštama, dvorištima i voćnjacima jer se hrane štetnim insektima i slično". navode iz Ornitološkog društva Naše ptice iz Sarajeva.

Ističu da su, kako je objavljeno na Generalnoj skupštini 10. rujna, višegodišnje aktivnosti bh. ornitologa urodile plodom i BiH je konačno postala članica EURING-a.

Generalna skupština EURING-a održava se od 10. do 12. rujna u Zrenjaninu (Srbija), a domaćin je Centar za markiranje životinja Prirodnjačkog muzeja, koji je član Unije. Skupštini u Zrenjaninu prisustvovalo je 75 sudionika iz više od 30 članica Unije, a osim Bosne i Hercegovine u članstvo je primljena i Albanija.

Europska unija za prstenovanje ptica (EURING) svake druge godine organizira Generalnu skupštinu kojoj prisustvuju predstavnici članova programa.

Ti sastanci obuhvaćaju sve aspekte rada Unije, uključujući izvještaje o rezultatima projekata i formalnim poslovima, poput izbora članova Odbora. Sastanak prstenovačkih centrala, članica EURING-a održava se svaki put u drugoj centrali.

Kopirati
Drag cursor here to close