Priče i grantovi

Batko pozvao Mostarke i Mostarce: Šaljite nam svoje priče

Kroz Šemu medijskih grantova (MGS) IMEP ima za cilj da podrži kreiranje neovisnih sadržaja i slobodu izražavanja u BiH.
Lifestyle / Flash | 31. 03. 2018. u 00:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Američkom kutku u Mostaru održana je radionica u okviru projekta 'Jačanje profesionalnih medija u BiH' kojeg financira USAID, a kao partneri su Centar za promociju civilnog društva (IMEP) i Otvorena mreža.

Menadžer projekta Almir Ćehajić Batko pozvao je medije i građane da im šalju video i foto priče iz gradova, sela, ulica, ulaza u kojima žive, a također se može napisati i kratki tekst o nečemu što su zapazili.

"Može to biti smeće pored praznog kontejnera, nebriga o okolišu, pogrešno parkiranje ili bilo što drugo osim fašističkih video, foto i pisanih uradaka. Naravno, ne moraju uvijek biti primjeri loše brige, odnosno da se uvijek prikazuje nešto negativno. Može biti i lijepih priča, tako da svaki stanovnik ove zemlje može biti novinar", kazao je Ćehajić tijekom radionice.

Jedan od općih ciljeva 'Program osnaživanja neovisnih medija' ('Independent Media Empowerment Program' ili skraćeno u nastavku: IMEP) je da doprinese jačanju neovisnosti medija i slobodi izražavanja u BiH kroz jačanje održivosti medijskih kuća, podizanju kvaliteta medijskih sadržaja i izgradnji kompetencija novinara.

Kroz Šemu medijskih grantova (MGS) IMEP ima za cilj da podrži kreiranje neovisnih sadržaja i slobodu izražavanja u BiH.

"Upućujemo poziv građanima Mostara, kad kažem građanima stvarno mislim na sve one ljude koji imaju šta da kažu, da svojim videom, fotografijom, tekstom da se obrate na stranicu ovog projekta (imep.ba). Projekt je podržan od strane američke vlade i vrijedan je pet milijuna američkih dolara.

Građani-novinari nam mogu poslati sve ono što imaju pametno za reći, sve ono što novinari ne primjete, te se registracijom na portalu mogu kandidirati za male grantove čiji iznosi se kreću od 2000 do 5000 dolara, pomoću čega mi mogli dobiti neke normalne uvjete za rad", kazao je između ostaloga Ćehajić za Bljesak.info.

Za priče (foto, video i tekstualne) stanovnika postoje i novčani stimulansi koji iznose od 2000 do 5000 dolara, dok su za medije iznosi veći, pa mogu doseći i cifru od 100 000 dolara.

Kopirati
Drag cursor here to close