Global analitika

Ambasadori sporta sa djecom i mladima stižu u Mostar

"Ambasadori i ambasadorice sporta će provoditi vrijeme sa djecom i omladinom kroz sportske aktivnosti u periodu od 27. do 31. kolovoza u Mostaru".
Lifestyle / Flash | 14. 08. 2018. u 10:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za društveno istraživanje Global Analitika kao vodeća organizacija u Bosni i Hercegovini za multidisciplinarni pristup prevenciji i borbi protiv nasilja i nasilnog ekstremizma obilježio je Međunarodni dan mladih – 12. kolovoz.

Nadalje, ovaj datum za Global Analitiku predstavlja poseban datum, jer tada žele iskazati zahvalnost svim mladim ljudima koji doprinose našem društvu i ulažu napore kako bi ga učinili kvalitetnijim za zajednički život. Svake godine obilježavaju taj datum kroz okupljanje mladih, a ove godine su ga obilježili 13. kolovoza, organizacijom konferencije za medije u 'Nota' hotelu u Sarajevu, uz podršku njihovih ambasadora i ambasadorica sporta.

Naime, Global Analitika uz podršku veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država realizira projekat pod nazivom NO Extremism. Glavni cilj ovog projekta jeste da djeca i mladi uče od svojih idola - poznatih sportaša i kulturnih umjetnika koji svojim osobnim primjerima promoviraju pozitivne vrijednosti.

Sport je društvena aktivnost koja spaja ljude širom Bosne i Hercegovine kroz multietničke klubove, zajednička natjecanja i društvena okupljanja. Sportski događaji imaju snagu da grade mostove između individua i zajednica, te da slamaju društvene barijere.

Angažiranjem istaknutih sportaša i sportašica pronalaze nove moduse borbe protiv ekstremizma i nasilja u društvu, te na taj način podstiču društvenu inkluziju i koheziju. Ovim projektom promoviraju ambasadore i ambasadorice sporta iz cijele Bosne i Hercegovine, te posebno nagalašavaju važnost učešća paraolimpijaca i sportaša i sportašica sa invaliditetom.

"Ambasadori i ambasadorice sporta će provoditi vrijeme sa djecom i omladinom kroz sportske aktivnosti u periodu od 27. do 31. kolovoza u Mostaru. Ovaj sportski kamp će okupiti preko stotinu djece iz cijele Bosne i Hercegovine koja će imati priliku prisustvovati različitim radionicama o sportu i njegovoj važnosti, te načinima suprostavljanja nasilju i ekstremizmu.

Kamp će, dakle, imati zabavni i edukativni karakter, a s obzirom da je veliki broj zainteresiranih, ostalo je još nekoliko slobodnih mjesta. Bitno je istaknuti da su troškovi učešća svih sudionika osigurani (hrana, organiziran prevoz i smještaj u Dječjem domu u Mostaru).

Naš projekat podržali su istaknuti sportaši i sportašice: Džanan Musa, Marica Gajić, Mesud Pezer, Zvjezdan Misimović, Amel Mekić, Azra Dedić, Lorens Listo, Dino Bajrić, Milica Deura, Denis Agović, Mustafa Mujče Mehić, Ilma Kazazić, Milan Mihajlov, Nijaz Memić, Adem Redžović i Abedin Mujezinović. Ovim putem naši Ambasadori i Ambasadorice poručuju NE ekstremizmu - DA sportu", navodi se u priopćenju Global Analitike.

Kopirati
Drag cursor here to close