Iznenađujući razlozi

7 razloga zašto ste baš vi magnet za komarce

Komarci neke osobe ''vole'' više nego druge, evo i zašto
Lifestyle / Flash | 01. 05. 2018. u 17:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjedite u društvu na popodnevnom roštilju ili večernjem izlasku i od svih okupljenih komarci bodu samo vas. Dok drugi uživaju u čašici razgovora, vi brojite ubode i pitate se zašto ste baš vi magnet za komarce. Odgovor saznajte u nastavku

1.    Krvna grupa

Osobe krvne grupe 0 više privlače komarce od onih s krvnom grupom A ili B.

2.    Trudnoća i višak kilograma

Bazalni metabolizam označava koliko vaše tijelo troši kalorija u stanju mirovanja. Ono što utječe na privlačenje komaraca je količina CO2 koje tijelo izdiše dok sagorijeva kalorije.

Budući da dosadne napasnike privlači CO2, oni koji ga više izdišu u većoj su "opasnosti". Trudnice i osobe s viškom kilograma imaju viši bazalni metabolizam.

3.    Boja odjeće

Tamnija odeća, pogotovo crna ili tamno plava, komarce više privlači od svijetlije. Oni koji nose tamniju odjeću više se ističu od onih u odjeći bijele boje ili nježnijih nijansi.

4.    Alkohol

Komarci obožavaju miris alkohola u toplim ljetnim večerima. Oni koji piju u većoj su opasnosti od iritantnih uboda i zato što brže dišu i često imaju topliju kožu.

5.    Kretnje

Što se više krećete ili gestikulirate, to ste zujavim krvopijama zanimljiviji jer se tako ističete od okoliša i lakše vas primijete, piše Zadovoljna.hr.

6. Znojenje

Neki od nas teže podnose vrele ljetne dane i znoje se više od ostalih. Upravo se to sviđa komarcima koje će miris znoja odmah uputiti prema vama.

7. Mirisi

Ako volite slatkaste parfeme, morate znati da ih vole i komarci. Isto vrijedi i za razne druge proizvoda poput mlijeka ili ulja za tijelo.

Kopirati
Drag cursor here to close