World Vision

60 tisuća maraka se donira za potrepštine ugroženih

WV BiH će 60.000 KM svojih redovnih programskih sredstava usmjeriti na kupovinu prehrambenih proizvoda, zaštitnih sredstava, maski i rukavica, te sredstava za higijenu i dezinfekciju
Lifestyle / Flash | 21. 03. 2020. u 13:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svjetlu proglašenja globalne pandemije COVID-19, World Vision BiH će dio svojih sredstava preusmjeriti na pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva i osobama koje obavljaju poslove sprječavanja širenja koronavirusa, čime su i sami izloženi infekciji virusom.

WV BiH će 60.000 KM svojih redovnih programskih sredstava usmjeriti na kupovinu prehrambenih proizvoda, zaštitnih sredstava, maski i rukavica, te sredstava za higijenu i dezinfekciju, priopćeno je u subotu iz te organizacije.

Novcem će se podržati nabavka sredstava za udruge iz romskog sektora, koja predstavljaju jednu od ranjivih kategorija društva, te će pakete sa osnovnim prehrambenim namirnicama, zaštitnim sredstvima, sredstvima za higijenu i edukativnim materijalima na romskom jeziku primiti 300 obitelji širom BiH.

Foto: PR / Larisa Klepac, direktorica programa World Vision BiH

“Svjesni važnosti suradnje sa institucijama države, sustavnog i sinkroniziranog odgovora na krizu, World Vision BiH je od samog početka pandemije svoje resurse i podršku stavio na raspolaganje relevantnim vladinim institucijama'', izjavila je Larisa Klepac, direktorica programa World Vision BiH.

U svjetlu te suradnje, a na preporuku Ministarstva zdravstva Federacije BiH, World Vision će ranjivim kategorijama u FBiH pakete podrške distribuirati u partnerstvu sa Crvenim križem F BiH, te je dio koordinacijskog tijela uspostavljenog u tu svrhu.

Navode da u suradnji sa Ministarstvom zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, zaštitna sredstva, sredstva za higijenu i edukativni materijali bit će u prvom redu osigurani za osam institucija koje zbrinjavaju djecu bez roditeljskog staranja, djecu i osobe s poteškoćama u razvoju i starije osobe.

Kopirati
Drag cursor here to close