New York Times

52 svjetske destinacije koje trebamo posjetiti u ovoj godini, među njima i Korčula

Lifestyle / Flash | 10. 01. 2016. u 08:10 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugledni magazin The New York Times, napravio je popis najpoželjnijih svjetskih destinacija u 2016. godini. Kakos u naveli, izbor nije bio lak, pa su ga stoga suzili na popis od 52 top lokacije koje preporučaju svojim čitateljima.

Na prvom mjestu nalazi se metropola koja jednostavno, kako tvrde, ima sve – Mexico City, koji će nakon sljedećeg mjeseca, kada će i papa Franjo posjetiti ovaj grad, postati svjetsko odredište broj jedan.

Na drugom mjestu je francuska vinska regija - Bordeaux, treće mjesto donosi dašak Mediterana koji si, kako opisuju Maltu, može svatko priuštiti. Na četvrom mjesto je američki otok St.John, dok je peto mjesto zauzeo Nacionalni park Theodora Roosvelta u Sjevernoj Dakoti.

Među zemljama iz naše regije nalazi se Hrvatska, s otokom Korčula, koji su svrstali na sedamnaesto mjesto, što je velika potvrda ovoj ljepotici s juga, obzirom da se nalazi u društvu turističkih sila kao što su Kuba, Švedska, Toronto u Kanadi, Argentina Kine, Meksika.

Pod motom “Iskusite autentičan život na dalmatinskoj obali”, Korčulu su portretirali kao skromnog susjeda otoka Hvara, sa netaknutom većom površinom otoka koja je ispresijecana manjim ribarskim mjestima i malim pješčanim plažama.

Preporuka posjetiteljima je da se ne fokusiraju samo na Stari grad poznat po Marku Polu, već da iznajme moped i krenu prerma zapadu te kroz maslinike i šume isprobaju zaštitni znak korčule kao što je bijelo vino Grk ili istraže šarmantne obiteljske vinarije.

Ostale top destinacije kao i preporuke za 2016 godinu NYT, potražite ovdje.

Kopirati
Drag cursor here to close