Čestitke

20 godina rada Los Rosalesa: Za rođendan dobili novu kuhinju

Lifestyle / Flash | 10. 03. 2017. u 11:05 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama 'Los Rosales' Mostar obilježio je u petak 20. godišnjicu svog postojanja i rada.

Uz bogat zabavni program, u Los Rosalesu je svečano otvorena profesionalna kuhinja i kantina koja će služiti potrebama 137 korisnika Centra i zaposlenika.

Po riječima direktorica tog centra Mirne Mezit, kuhinja će imati i namjenu pete radno-rehabilitacijske radionice za starije korisnike, u svrhu njihove edukacije i rehabilitacije, a kasnije je planirano i proširenje usluga.

Predstavnici LDS Charity organizacije - Crkve Isusa Krista svetaca posljednjeg dana Dionne i Dennis Newton kazali su tom prilikom kako im je posebno drago što su, uz ostale donatore, mogli pomoći ovom centru u opremanju kuhinje i kantine, kao i što će biti prvi gosti koje će poslužiti djeca i mladi Centra Los Rosales.

"Donatori LDS Charity organizacije nisu individualci nego predstavnici crkve, lokalnih zajednica, koji su zainteresirani za donaciju u BiH. Zadovoljstvo im je da doniraju novac braći i sestrama širom svijeta, a velika zahvalnost je u tome da znaju da su pomogli nekome", istaknuo je Dennis Newton.

Predsjednica Udruženja mladih 'Ružičnjaka-Los Rosalesa' Mostar Jasna Rebac kazala je kako je 20 godina rada institucije koja se brine za preko stotinu osoba s invaliditetom sigurno za svaku pažnju, istaknuvši kako je 'Los Rosales' sve ove godine prolazio kroz bure i oluje te da se ni sada ne može reći da je na suncu.

"Danas je svečarski dan i zbog toga ćemo danas govoriti samo lijepo i poručiti onima koji su zaboravili da ovaj centar još postoji, da 'Los Rosales' treba nova zakonska rješenja, te da 'Los Rosales' u skladu s UN-ovom Konvencijom o pravima djece i mladih osoba s invaliditetom ima sada i zakonsku osnovu da traži ispunjenje onoga što je zemlja obavezna nakon ratificiranja te konvencije", kazala je Rebac naglasivši kako 'Los Rosales' nije privatna institucija te da se o onima koji trebaju usluge ovog centra mora voditi računa.

Prisutnima se kratko obratio i ministar obrazovanja, znanosti, kulture i sporta HNŽ Rašid Hadžović koji je čestitao rođendan i istaknuo kako će Vlada HNŽ u skladu s mogućnostima i dalje podržavati ovaj centar.

Svečani program upriličen je u prostorijama Centra 'Los Rosales', uz prisustvo mnogobrojnih zvanica koje sve ove godine podržavaju njegov rad.

Kopirati
Drag cursor here to close