Sve za glatku kožu

11 načina kako epilaciju pretvoriti u bezbolno iskustvo

Ono što im je svima zajedničko jest, naravno, bol.
Lifestyle / Flash | 03. 08. 2020. u 14:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

/ ILustracija

Kada je u pitanju uklanjanje dlačica, najčešće se koriste epilatori, depilacija voskom, šećernom pastom ili, ako želiš investirati u glatku kožu više novca, laseri. Ono što im je svima zajedničko jest, naravno, bol. Otkrit ćemo ti nekoliko krucijalnih prijedloga koje bi trebala razmotriti prije nego što odlučiš započeti s epilacijom – da ti se lice ne grči od boli!

Koristi kremu za tijelo za lakše uklanjanje

Prije početka nanesi kremu ili gel na tijelo. Na taj način su mekši i dlake i koža te epilacija postaje lakša. Ako želiš izbjeći bol, ne želiš dehidriranu ili suhu kožu jer to otežava uklanjanje dlačica. Najbolje je dobro hraniti kožu nekoliko dana prije epilacije, a ne neposredno prije nje, barem ako se depiliraš voskom ili pastom jer ako su dlačice i koža masni, vosak se neće dobro primati.

Pokušaj epilaciju pod tušem s vodootpornim epilatorom

 Malo ljudi zna da je najbolji način za brzu i bezbolnu epilaciju za vrijeme tuširanja s vodootpornim električnim epilatorom. Dlake su mekše, a pore se otvaraju. Osim toga, čišćenje je jednostavno i može se obaviti na jednom mjestu. Epilator radi i na baterije, tako da je kompaktan i možeš ga ponijeti sa sobom.

Upotrijebi piling ili spa rukavicu nekoliko dana ranije

Piling nekoliko dana prije i nakon postupka pomaže u uklanjanju mrtve kože i može iznijeti urasle dlačice, tako da je uklanjanje nakon toga lakše i bezbolnije. Možeš napraviti prirodni piling tijela miješajući smeđi šećer s običnim gelom za tuširanje ili maslinovim uljem kako bi tretirala područje. Barem 2-3 dana prije i nakon epilacije koristi rukavicu za kupanje, spužvu ili ruke za tretiranje područja koje želiš depilirati.

Izbrij dlake ili ih skrati s trimerom nekoliko dana prije epilacije

Brijanje dlaka nekoliko dana prije epilacije smanjit će broj dlačica koje će se epilirati. Kao rezultat - uklanjaš bol. Pokušaj ponovo epilirati svakih nekoliko dana za preostale dlake. Ili skrati dlake s pomoći trimera prije početka postupka kako bi izbjegla bol zbog povlačenja dužih dlaka.

Pričekaj 6 do 8 sati nakon što si popila kavu ili sok

Pošto kofein razbuđuje, konzumiranje kofeinskih napitaka neposredno prije epilacije može povećati osjećaj boli. Dakle, bolje je pričekati da kofein izađe iz tvog sustava prije početka postupka. 6. Brzo se istuširaj ili uroni u toplu kupku prije epilacije Vruća para i topla voda otvaraju pore na koži i omekšavaju dlake. Ako se odlučiš istuširati neposredno prije epilacije, vidjet ćeš veliku razliku odmah tijekom postupka. Bol će biti manje primjetna, a dlačice se lakše uklanjaju.

Što je veći broj „pinceta“ na epilatoru, to je manje boli

Ako koristiš epilator za uklanjanje dlačica, odaberi model s većim brojem pinceta. S takvim ćeš epilatorom morati manje puta priječi po istom dijelu tijela jer istodobno čupa veći broj dlaka. Na taj način možeš izbjeći iritaciju, a prolazi epilatora manje su bolni.

Stisni dio koji epiliraš

Svi znaju za tehniku istezanja kad je u pitanju uklanjanje dlačica. Ali, manje bolan trik je sljedeći: umjesto da rastegneš kožu, pritisni je. To je vrlo jednostavno: stisni kožu na području koji želiš epilirati kažiprstom i palcem. Na taj način potiskuješ receptore bola, a epilator lakše pristupa dlačicama, zbog čega je sve skupa manje bolno.

Izbjegavaj epilaciju prije ili za vrijeme menstruacije

Zbog visoke razine hormona žensko tijelo je osjetljivije neposredno prije i tijekom menstrualnog krvarenja. Najbolje vrijeme zato je 3-4 dana nakon završetka mjesečnice. To znači da je epilacija bolnija tijekom tih dana. Međutim, to može varirati od žene do žene

Ne budi napeta i pravilno diši

Za vrijeme epilacije, kao i za vrijeme vježbanja, pravilno disanje donosi veliku razliku. Nemoj zaboraviti da prije postupka smanjiš napetost, prirodno udahni i izdahni, a tijekom povlačenja epilatorom duboko udahni. Ako si napeta, koža će ti biti napeta pa će epilator teže izvući dlake, pružajući ti više bola.

Odvrati pažnju radeći druge stvari

Želiš li smanjiti bol tijekom postupka, jedan od najboljih savjeta je da si nađeš nešto što će ti skrenuti misli. Gledaj svoje omiljene TV serije ili pjevaj uz radio. Možeš isprobati čavrljanje s prijateljima na telefonu ili još bolje: epiliraj se s frendicom. Zaokupi svoj um, koncentriraj se na nešto drugo, a ne na bol. Bonus: saznaj koja su područja najviše bolna i izbjegavaj ih. Neka područja na tijelu bole više od drugih. Na primjer, linija bikinija i područje ispod naših pazuha su najbolnije. Ako imaš nisku toleranciju boli, tada je bolje izbjegavati upotrebu epilacije na tim dijelovima i možda radije umjesto toga razmisli o depilaciji, miss7.

Kopirati
Drag cursor here to close