Kako savršen model

10 profesionalnih pravila za savršenu fotografiju na Instagramu

Sve tajne besprijekorne fotke podijelio je profesionalni fotograf Alexei Serov - nije ih uopće teško za zapamtiti
Lifestyle / Flash | 18. 09. 2021. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ilustracija

Koliko puta nisi bila zadovoljna svojim izgledom na fotografiji? Često se dogodi da nas iznenadi dojam koji ostavljamo - možda izgledamo punašnije, lošijeg tena, većeg nosa ili ruku, gore posture…

Neki će za sebe reći da nisu fotogenični, a drugi će pokušati provući slike kroz neke od filtera. No, prema profesionalnom fotografu Alexeiju Serovu možeš biti zadovoljna sa svojim fotkama i bez upotrebe filtera ako slijediš neke trikove. Znanje je moć, a evo kako ga prema portalu Brightside možeš iskoristi za fotke koje će pomesti konkurenciju. 

Nos usmjeri prema izvoru svjetlosti

Jedan od najvažnijih elemenata u fotografiji je svjetlost. Kako bi spriječila naglasak na borice i podočnjake svoj nos bi trebala uvijek okrenuti prema izvoru svjetlosti.

Ne zadržavaj dah

Između ostalog, objektivom se savršeno može uhvatiti napetost i grč u kojem se nalazi model za fotografiranje. Ako zadržavaš svoj dah kako bi zamrznula savršenu pozu možeš završiti samo s vrlo čudnom fotografijom.

Pokušaj savinuti što god možeš

Možda će zvučati čudo, ali za idealnu dinamiku na fotki lagano bi trebala savinuti sve dijelove tijela kojima to zglobovi omogućuju poput: ramena, laktova, zapešća, kukova, koljena pa i donjeg dijela leđa. Vjerojatno ti neće poći za rukom istovremeno savinuti sve spomenuto, ali s praksom ćeš postajati sve bolja.

Odustani od naslanjanja glave na ruku

Kada nasloniš svoje lice na stisnutu šaku, tvoje lice i šake će djelovati veće i mogu se izobličiti u nepredvidiv oblik. Ako želiš rukom ipak doticati lice možeš to napraviti na elegantniji način tako da vrhovima (po mogućnosti, ispravljenih) prstiju dodiruješ kožu.

Suzdrži se od prolaženja rukom kroz kosu

Možda se čini seksi, ali ova poza teško je izvediva i za profesionalne modele s godinama iskustva. Alternativno, ruku možeš nasloniti na bok ili jednostavno dotaknuti njome nadlakticu druge ruke.

Ne stavljaj ruke džepove

Na idealnoj fotografiji svi dijelovi tvog tijela bi trebali biti vidljivi što znači da ruke ne bi trebala skrivati iza leđa ili stavljati ih u džepove. No, neće uopće loše izgledati ako samo palčeve ruku zatakneš za džepove dok ostalim prstima dopustiš da opušteno padaju.

Ako gledaš preko ramena, pokrij vrat

Ima nešto posebno romantično i zavodljivo u fotografijama na kojima je pogled usmjeren preko ramena. No, ova poza može imati sasvim suprotan efekt ako prilikom okretanja glave ostaviš otkriven vrat – najbolje ga je prekriti kosom ili šalom/maramom.

Nemoj gledati direktno u objektiv Direktno zurenje u objektiv neće dati dobre rezultate pa bi bilo najbolje da model usmjeri pogled samo malo desno iznad fotografove glave.

Pretpostavljamo da ovo već znaš – budi prirodna!

Prirodne poze mnogu nadmašiti mnoge sofisticirane i elegantne promišljene figure. Fotografija na kojoj izgledaš kao da se sjajno zabavljaš svojom će atraktivnošću pomesti konkurenciju.

Kopirati
Drag cursor here to close