Što jesti

10 namirnica za savršenu preplanulost

Što jesti prije i poslije sunčanja?
Lifestyle / Flash | 25. 07. 2021. u 16:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom ljetnih mjeseci svi želimo dobiti prekrasan ten i zadržati ujednačen ton kože duže nakon odmora. Postoji nekolicina krema i ulja čiji proizvođači tvrde kako nam mogu pomoći dostići upravo to. No, jeste li znali da naša prehrana također ima veliki utjecaj na to kako tamnimo? Lijep i ujednačen ten možete postići dodavanjem nekoliko proizvoda s našeg popisa na svoj jelovnik. Posljednja namirnica će vas iznenaditi!

Jaja

Proizvod koji ima supermoći. Izvor vitamina A, B, D, folne kiseline, selena, kalcija... popis se nastavlja i nastavlja. Zbog visokog udjela svih tih vitamina, preplanuli ten doslovno se zalijepi za kožu u nekoliko dana. Uz preplanulost, jaja su neophodna za prevenciju kardiovaskularnih bolesti. Izvrsna kombinacija, prenosi Elle.hr.

Svježi sir

Ova superhrana doslovno je prepuna aminokiselinama i kalcijem, koje ne škodi svakodnevno uključiti u prehranu. Proteini, vitamin B12, kalcij i vitamin A pomažu koži da postigne ljetni sjaj i poboljšavaju cjelokupno zdravlje.

Kelj

Da, baka vam nije lagala kada je rekla da je kelj zdrav. Znamo da je kelj superhrana i najnoviji najdraži sastojak svih nutricionista i fitnes trenera. Ovaj kovrčavi zeleni kupus jednostavno je nabijen vitaminima koji pomažu našem tijelu. Zajedno s puno beta-karotena ne samo da ćete dobiti sjajan ten, već ćete zadržati fit oblik tijela (kelj poboljšava metabolizam) i zaštititi vašu kožu od mogućih karcinoma.

Mango

Ova supervoćka nije samo ukusna, već je i vrlo zdrava. U stanju je spriječiti rak, smanjiti kolesterol, očistiti kožu i alkalizirati tijelo, odnosno smanjiti kiselost, što pojačava rad metabolizma i sprečava mnoge bolesti. Ima mnogo vitamina C i A, kao i 25 različitih vrsta karotenoida. Mango ne samo da će ljeti pripremiti vašu kožu za tamnjenje, već će vas zaštititi i od bolesti u bilo koje doba godine.

Mrkva

Mrkva je izvor beta-karotena koji pojačava pigmentaciju kože, tj. tamnjenje. Osim toga, štiti krvne žile i poboljšava vid!

Jagode

Čarobna bobica za žene, posebno za našu kožu. Ne samo da će pružiti dobrodošlu preplanulost, već će pomoći u borbi protiv znakova starenja. Jagode imaju puno vitamina C i antioksidanata. Osim toga, sadrže antocijane, pigmente koji bobicama daju grimiznu boju. Ovi pigmenti doprinose obnovi oštećenih kolagenih vlakana, potiču sintezu kolagena i jačaju krvne žile. Dakle, s ovom mirisnom bobicom, učinci tamnjenja neće biti zastrašujući.

Buča

Izvor karotenoida, beta-karotena i vitamina C, najbolji je proizvod za poboljšanje zdravlja kože i kostiju. Čini se da je to već dovoljno, ali buču nutricionisti također preporučuju kao protuupalno sredstvo, odnosno ona štiti naša crijeva od infekcija i čira.

Lješnjaci

Jedna šaka lješnjaka sadrži 86 posto preporučenog dnevnog unosa vitamina E. Uz to, poboljšat će vaš kardiovaskularni sustav, spriječiti rak i poboljšati zdravlje kostiju i zglobova.

Batat

Ovo povrće jednostavno je natrpano vitaminom A. Ne samo da će povećati vaše šanse za brončanu boju kože, već će i smanjiti šećer u krvi. Osim toga, slatki krumpir ima protuupalna i antibakterijska svojstva.

Limun

Limuni sadrže veliku količinu vitamina A, koji pojačava proizvodnju melanina u tijelu. Melanin je prirodni pigment koji kožu čini tamnijom dok se pečemo na suncu. Dakle, u potrazi za savršenim zlatnim tenom, ne zaboravite na citrus.

Kopirati
Drag cursor here to close