Hodočašće za osobe s invaliditetom

Župljani Međugorja omogućili besplatan boravak za 1700 hodočasnika

Hodočašće je započelo jučer okupljanjem i večernjom svetom misom, dok su se danas u dvorani Ivana Pavla II predstavili sudionici hodočašća.
Kultura / Vjera | 15. 06. 2018. u 14:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župljani župe Međugorje omogućili su besplatan boravak za 1700 sudionika 7. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom. Tema ovogodišnjeg susreta je: Živjeti od Božje riječi „Tada im otvori pamet da razumiju Pisma“ (Lk 24, 45), a na tradicionalnom hodočašću u Međugorju okupili su se hodočasnici iz: BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Poljske, SAD-a, Italije, Rusije, Litve, Latvije, Bjelorusije i Ukrajine.

Hodočašće je započelo jučer okupljanjem i večernjom svetom misom, dok su se danas u dvorani Ivana Pavla II predstavili sudionici hodočašća.

Nakon što je Paola Tomić, članica Organizacijskog odbora, srdačno pozdravila okupljene i upoznala ih s programom 7. Međunarodnog hodočašća za osobe s invaliditetom, hodočasnicima se obratio i fra Marinko Šakota, koordinator hodočašća.

''Prva riječ koja nam dolazi već izjutra je ljubav. Meni dolazi i riječ hvala. Hvala. Što nama Majka govori? Znate li to? Draga djeco, to nama Majka svima govori. Također, Majka nam govori: Hvala vam što ste se odazvali na moj poziv. Dragi prijatelji, dobro došli kući, dobrodošli Majci. Hvala našim župljanima koji su otvorili svoja srca i svoje domove. Bogu hvala za naše organizatore i tolika raspoložena srca da sve učine da ovdje bude lijepo i sve dobro organizirano'', kazao je fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje, prije nego što je započeo zajedničku molitvu.

Potom su se uz mnogo pjesme i veselja po grupama iz kojih dolaze predstavili sudionici hodočašća. Osobe s invaliditetom u svojim su predstavljanjima iskazala neizmjernu radost što mogu biti u Međugorju, ništa manje nisu bili sretni ni njihovi roditelja, a ispunjenog srca bili su i svi volonteri koji će pomagati osobama s invaliditetom da sudjeluju u programu hodočašća i iz Međugorja ponesu najljepše uspomene.

U lijepom sjećanju sudionicima hodočašća svakako će ostati današnje uprizorenje ukazanja u Lourdesu. Naime, dio današnjeg programa bilo je „oživljavanje“ ukazanja Blažene Djevice Marije u Lourdesu povodom 160. obljetnice ukazanja, navodi se na stranici Općine Čitluk.

Ovogodišnje međunarodno hodočašće za osobe s invaliditetom završit će u nedjelju misnim slavljem u 11 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close