Euharistijsko slavlje

Župa Rotimlja proslavila stoti rođendan

Kultura / Vjera | 30. 06. 2017. u 14:24 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Rotimlja proslavila je jučer, 29. lipnja, zaštitnike svoje župe apostole sv. Petra i Pavla i 100 godina od osnutka župe.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski upravitelj mons. Ratko Perić u suslavlju župnika ove župe don Damjana Raguža i još dvadesetak svećenika.

Na ovoj svetoj Misi biskup je također podijelio sakrament svete Potvrde za 26 pripravnika. Dobrodošlicu biskupu poželio je mladi sjemeništarac iz župe Stjepan Puljić, čestitavši biskupu u njegovoj Rotimlji i 25 godina biskupskoga djelovanja, piše Cnak.ba.

Čitanja su pročitali krizmanici, a Evanđelje je navijestio vlč. Dejvis Martinović, mladomisnik porečko-pulske biskupije, rodom iz ove župe. Pjevanje su predvodili župni zbor Paulus iz Rotimlje i župni zbor Dobri Pastir iz župa Cim – Ilići iz Mostara pod ravnanjem maestra don Dragana Filipovića.

Govoreći o svojoj rodnoj župi biskup Ratko istaknuo je jednu lošu i jednu dobru činjenicu. Loša je sudbina ove župe koja ju je zadesila u tri svjetska rata: Prvome, Drugome i Domovinskome kada je izgubila mnogo svojih župljana. Ratni vihori odnijeli su mnogo mladih života i raselili mnoge obitelji.

Lijepa činjenica iz župe jesu mnogobrojna duhovna zvanja kojih u ovih 100 godina ima više od 30, svećenika, redovnika i redovnica.

Biskupu je župnik don Damjan uručio dar, sliku župne crkve sv. Petra i Pavla kao uspomenu na ovaj svečani dan. Nakon misnoga slavlja uslijedilo je fotografiranje s krizmanicima a zatim druženje u Pastoralnome centru za svećenike i goste dok su Rotimljani u svojim domovima dočekivali svoju rodbinu i prijatelje.

Kopirati
Drag cursor here to close