Dar neba

Životopisi trećara u Čitluku

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.
Kultura / Vjera | 16. 03. 2019. u 22:15 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavljanje knjige "Trećari - dar neba", širokobriješkog franjevca fra Dane Karačića, održat će se u nedjelju, 17. ožujka u staroj župnoj crkvi u Gradnićima, općina Čitluk u 19 sati.

Knjiga će biti predstavljena u zajedničkoj organizaciji Franjevačkog svjetovnog reda iz Čitluka i Gradnića.

U predstavljanju sudjeluju članovi Franjevačkoga svjetovnog reda - Mirela Lovrić, Željka Topić, Ružica Buntić i autor fra Dane Karačić. Moderator predstavljanja je Gojko Jelić, dok će glazbena pratnja biti ženska vokalna skupina HKUD-a "Didak" župa Gradnići.

Knjiga se sastoji od 35 životopisa pripadnika Franjevačkoga svjetovnog reda, u narodu poznatijih kao trećara.

Autor detaljizira, čitatelju dočarava, perom drevnih kroničara bilježi život Hercegovine kroz vremena i živote pojedinih likova.

''Likovi nisu izmišljeni, oni su stvarni i u tome i jest vrijednost i veličina ove knjige. Ispisana je poviješću odigranom na ovom kamenjaru, u našim kućama, vrtlima, ovdje pored naših bunara i pojata. To su naše baba i prababe. To je hercegovačka žena, hercegovačka sudbina, povijest, hercegovački križ i ponos u jednom. Zato ova knjiga treba imati mjesto u našim obiteljima, da je pokažemo našoj djeci, da je čitamo mladima, da zahvalimo fratru što ju je napisao kako se povijest našeg zavičaja ne bi zaboravila'', napisala je Mirela Lovrić u recenziji knjige.

Kopirati
Drag cursor here to close